Tribuna: Premijeri o sudstvu i ZSO

Funkcionalizacija sudstva na severu Kosova i formiranje ZSO biće glavne teme sastanka na nivou premijera Kosova i Srbije, objavio je danas prištinska "Tribuna".

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

13:08

Default images

Prema pisanju dnevnika Mustafa i Vučić će razgovarati o varijanti da Osnovni sud u Mitrovici obuhvata sedam opština na severu Kosova, ali da ima i ogranke u opštinama sa srpskom većinom na severu.

Kada je reč o ZSO, dvojica premijera će razgovarati o statutu i vremenu do kada zajednica treba da bude konstituisana.

Na prethodnim sastancima nije postignut sporazum o sudstvu na severu, jer je Beograd želeo da se uspostavi jedan skoro nezavisan sistem i da se praktično odvoji sudstvo, piše dnevnik.

Srpski zvaničnici ranije su rekli da ne žele da se menja struktura stanovništva opština i zaposlenih u pravosuđu tako što bi opštinama sa severa Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom bile pridodate i tri opštine gde su Albanci većina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: