Balkanski kriminalci dobro sarađuju

Balkanski kriminalci odlično sarađuju i institucije moraju adekvatno da odgovore, poručio je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

15:12

Default images

On je najavio formiranje posebnog policijskog odeljenja koje će postupati po nalozima Specijalnog tužilaštva za korupciju i organizovani kriminal.

Učestvujući u projektu "Crna Gora na Tviteru", koji Centar za demokratsku tranziciju realizuje u saradnji sa FAKT-om, Konjević je ocenio da je regionalna saradnja dobra.

"Zajedno su rešena neka od najtežih krivičnih dela u Crnoj Gori i Srbiji... Neka krivična dela su sprečena razmenom informacija", napisao je ministar policije na svom Tvitter nalogu.

Konjević je, takođe, najavio i da od 1. jula naredne godine policija neće obezbeđivati sudove i dodao da će više policajaca biti posvećeno poslovima iz osnovne nadležnosti.

"Pozornici će biti vraćeni. Za Podgoricu se radi projekat patrolnih reona i biće realizovan naredne godine", objasnio je on i, između ostalog, najavio da će biti formirano posebno policijsko odeljenje koje će postupati po nalozima Specijalnog tužilaštva za korupciju i organizovani kriminal, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Prema rečima Konjevića, izmena Zakona o unutrašnjim poslovima predviđa da policajac preduzima službene radnje i kada nije na dužnosti, a predložene su i izmene Krivičnog zakona kako bi se policajcu u takvim slučajevima obezbedila zaštita i napad na njega bio tretiran kao napad na službeno lice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: