Australija: Ubijeno osmoro dece

Australijska policija je pronašla tela osmoro dece, uzrasta od 18 meseci do 15 godina, koja su preminula od rana zadobijenih nožem u gradu Kerns.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

07:49

Default images

Policija države Kvinslend saopštila je da je dobila poziv da ode u kuću u predgrađu Manora, pošto je obaveštena da je žena zadobila teške povrede.

Policajci su na mestu događaja zatekli tela deca i ženu sa teškim povredama na grudima. Ona je prebačena u bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju, prenosi AP.

"U ovom trenutku javnost ne mora da bude zabrinuta za svoju bezbednost, osim da je ovo zaista tužan, tužan događaj", rekao je policijski inspektor Bruno Asnikar.

Policija nije želela da saopšti više informacija.

Međutim, Lisa Tajdej, koja se predstavila kao rođaka pronađene žene, rekla je da su deca bila braća i sestre, a da je ranjena žena njihova majka.

Ona je takođe navela da je tela u kući pronašao 20-godišnji muškarac, koji je brat nastradale dece.

U ulici u kojoj se nalazi kuća saobraćaj je obustavljen i na desetine policajaca su došle na mesto zločina.

Premijer Toni Abot rekao je da je reč o zločinu "koji ostavlja bez reči" i dodao da su ovo teški dani za njegovu zemlju.

Vest o ovoj tragediji usledila je samo nekoliko dana posle incidenta u Sidneju kad je naoružani napadač u jednom kafiću držao 18 ljudi kao taoce skoro 16 sati.

Dva taoca su ubijena, kao i napadač, posle upada policije u kafić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: