Tomić: Dovoljno nafte za agregate

U Majdanpeku ima dovoljno nafte za rad svih agregata u gradu, rekao je danas direktor Rudnika bakra Majdanpek (RMB) Branislav Tomić.

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2014.

17:43

Default images

"RBM je od prvog dana kada je nestalo struje obezbedio agregate za bolnicu i porodilište, naftu za zimsko održavanje grada i sve agregate koji su aktivirani u gradu", rekao je Tomić Tanjugu, negirajući prethodne informacije da nedostaje nafta za agregate.

Direktor Opšte bolnice Majdanpek dr Zoran Milošević potvrdio je Tanjugu da je ta zdravstvena ustanova u ponedeljak dobila agregat koji joj je ustupio RBM za porodilište zbog rađanja jedne bebe, kao i gorivo za taj agregat.

Pored toga, stigla je nafta i za centralni agregat i električari koji su ga pustili u rad.

"Bolnica u Majdanpeku funkcioniše bez problema, agregat radi od 14 sati", rekao je Milošević, navodeći da je bilo pauze u radu agregata od pola sata, ali da je sada dopunjen i radi bez problema.

Direktor Toplane u Majdanpeku Đorđe Roškić rekao je Tanjugu da su ekipe tog preduzeća otišli u RBM po dizel gorivo, koje je potrebno za agregate neophodne za rad toplane.

"Radi se na pripremnim radnjama za skori dolazak električne energije", rekao je Roškić Tanjugu.

Stanovnici Majdanpeka, zbog kvarova na dalekovodima, nemaju struju od ponedeljka. Nema grejanja, ni vode, škole ne rade, a nadležni u teškim uslovima pokušavaju da otklone kvarove na dalekovidima koji su nastali usled ledene kiše i olujnog vetra.

Normalizaciji snabdevanja strujom u istočnoj Srbiji se očekuje u toku dana i na tome se aktivno radi, saopštila je ranije danas Elektromreža Srbije (EMS). Deset agregata, više desetina kalorifera i 500 ćebadi upućeno je danas u opštinu Majdanpek koja je poslednjih nekoliko dana bez struje, a namenjeni su prevenstveno za zdravstvene ustanove,

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu otpremljen je agregat velike snage, uz logističku podršku Elektrodistribucije Beograd.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su sve vreme na terenu i pružaju neophodnu pomoć i podršku ugroženom stanovništvu i službama, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: