Sudan: Sukob u plemenu, 133 mrtva

Najmanje 133 osobe su poginule, a više od 100 povređeno u sukobima dve grupe koje pripadaju istom arapskom plemenu u Sudanu, saopštile su plemenske vođe.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

23:43

Default images

Sukobi između dve grupe unutar arapskog plemena Mesirija su počeli zbog spora oko zemlje, izjavio je za Rojters vođa plemena Muktar Babo Nimr.

"Zaraćene strane su tokom sukoba u okrugu Kvak, u saveznoj državi Zapadni Kordofan, koristili lako, ali i teško vatreno oružje", rekao je Nimr.

Zapadni Kordofan je sudanska savezna država koja proizvodi najviše nafte, a graniči se sa turbulentnim regionom Darfur i novom državom Južni Sudan.

Arapska plemena, među kojima je mnoge naoružala vlada u Kartumu kako bi pomogla vlastima u borbi protiv pobunjenika u Darfuru, koji nisu Arapi, okrenula su oružje jedna protiv drugih usled sukoba oko prirodnih resursa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: