SDS: Tadić je obnovio odnose sa UAE

SDS ocenila je da je apsurdno da predsednik Srbije Tomislav Nikolić iz UAE poručuje kako radi na obnavljanju zapostavljenih odnosa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

17:39

Default images

Socijaldemokratska stranka navodi sa su ti odnosi obnovljeni tokom mandata prethodne vlasti i Borisa Tadića.

"Tada je uspešno započet proces pomirenja i sa Emiratima i sa drugim zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova, uprkos tome što je Nikolić proklamovao neprijateljstva sa tim zemljama na mitingu nakon koga su paljene strane ambasade", naveo je SDS.

SDS smatra da je manir predsednika Nikolića da zaboravlja šta je govorio i radio tokom svog političkog života, pa tako zaboravlja i da su i pre nego što je on postao predsednik Srbije obnovljena prijateljstva sa zemljama nesvrstanih koja je on svojom politikom zatirao.

Ta stranka je u saopštenju podsetila da su ti odnosi obnavljani tokom mandata Borisa Tadića i uprkos Nikolićevim izjavama da su "ljudi koji žive u tim zemljama nesvrstanih "majmuni'".

SDS upozorava na, kako navodi, Nikolićevo neodgovorno vređanje međunarodne zajednice i globalnog portetka koji naziva "prevarom", budući da egzistencija i budućnost Srbije i svakog građanina zavisi od tog poretka.

“Dok danas Nikolić servilno pridržava kaput predsedniku Rusije na vojnoj paradi, kao da je zaposlen u protokolu predsednika Rusije a ne predsednik Srbije, on zaboravlja da je istom prilikom dok je građane nesvrstanih zemalja nazivao majmunima, vređao Rusiju. Svojim manirima on danas vređa Srbiju i svakog njenog građanina", poručio je SDS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: