"Mi reagovali i strože, a Turska?"

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da budući odnosi između Srbije i Turske, nakon ubistva navijača u Istanbulu, zavise od reakcije Turske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

12:51

Default images

Vulin je istakao da očekuje da se ta zemlja ponaša onako kako bi se Srbija ponašala u tom slučaju.

"Ja znam da ovo nije uradila turska država nego ljudi kojih bi svaka država, pa i Turska morala da se odrekne i da ih se stidi i najstrože kazni", naveo je Vulin.

Ministar za rad, koji je nedavno govorio i o tome da bi trebalo razmisliti o odnosima sa SAD nakon puštanja Vojislava Šešelja iz Haga, naveo je da "ukoliko Turska ne pokaže želju za kažnjavanje krivaca, onda možemo da govorimo o tome da moramo dobro da razmislimo o odnosima sa Turskom".

Vulin je rekao da to važi i "za svaku drugu državu koja bi se tako ponela prema takvom zločinu".

"To nije događaj, to je zločin i ništa drugo", istakao je Vulin u Skupštini Srbije.

Podsetivši da su se i u Srbiji dešavale takve stvari i da je država veoma odlučno reagovala i da su počinioci možda čak i strože bili kažnjeni nego što bi bili da nije bilo elemenata „inostranosti“, Vulin je novinarima rekao da takvu reakciju očekuje i od Turske.

Vulin kaže i da bi Turska država morala da se odredi, ne deklarativno nego jasno koristeći sopstvene zakone da se razračuna sa ljudima koji se tako ponašaju.

"Ja moram da vam kažem da sam bio zgađen i ne samo izjavom trenera, već i sad ste mogli da vidite da isti ti navijači nose transparente Ko je sledeći", rekao je Vulin.

Istakao je da to ne bi smelo da se dešava, te da se to u Srbiji ne bi dogodilo.

"To moja država ne bi dozvolila. Očekujem da se Turska baš tako ponaša“, naglasio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: