Dopremljeno telo navijača Zvezde

Telo nastradalog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića dopremljeno je večeras u Srbiju iz Istanbula. Telo je na beogradskom aerodromu preuzela porodica.

Izvor: B92

Subota, 22.11.2014.

20:07

Default images

Na aerodromu Nikola Tesla prisustvovalu su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović.

Sahrana 25-godišnjaka održaće se u ponedeljak od 15 sati na Bežanijskom groblju.

Ivković je juče ispred hale Abdi Ipekči izboden nožem u sukobu sa pristalicama Galatasaraja.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da je ovo je "teroristički akt na naše građane od strane turskih huligana".

Premijer Turske Ahmet Davutoglu pozvao je telefonom premijera Srbije Aleksandra Vučića i izrazio saučešće povodom ubistva navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića.

Vučić je rekao svom turskom kolegi da Srbija zahteva hitno pronalaženje i hapšenje ubice i njegovo najstrože kažnjavanje.

Trener Galatasaraja Ergin Ataman kritikovao je posle meča navijače Crvene zvezde, koji su po njegovim rečima pravili incidente pre meča.

"Napadali su našu policiju i naše navijače bakljama i kamenjem. Njih 300-400 terorista", rekao je Ataman posle meča.

Zbog ove izjave, premijer Vučić je rekao da trener Galatasaraja Ergin Ataman nije više dobrodošao u Srbiju.

Posle svega, Ataman je jutros na svom Tviter prfilu napisao da nije znao za ubistvo navijača Crvene zvezde pre nego što je pristalice "crveno-belih" nazvao teroristima.

“Želim da izjavim saučešće Crvenoj zvezdi i navijačima, potresla me je ova tragedija kojoj nije mesto u sportu ili životu", napisao je Atama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: