Radnik poginuo u "Kolubari"

Jedan radnik je poginuo, a dvojica su povređena u nesreći u rudarskom basenu "Kolubara".

Izvor: B92

Subota, 22.11.2014.

15:49

Default images

Do nesreće je došlo kada je pala dizalica koja poklaže cevi za ispumpavanje vode sa kolubarskog kopa.

"Od dvojice koji su prevezeni u Urgentni centar jedan je pušten kući, a drugi se nalazi u operacionoj sali", rekla je Tanjugu portparol Urgentnog centra Aleksandra

Na površinskom kopu Polje "D", danas, oko 13 časova, dogodila se kolektivna povreda trojice zaposlenih, od kojih jedna sa smrtnim ishodom, navedeno je u saopštenju "Kolubare".

Kako se dodaje, Goran Popović je preminuo na putu do ambulante, Darko Krsmanović je teško povredio nogu, a Marko Ćosić ima lakšu povredu glave.

Na teren su izašle ekipe Službe za bezbednost i zdravlje na radu RB "Kolubara" i policija, a o nesreći je obavešten i rudarski inspektor.

Prema prvim informacijama, do kolektivne povrede je došlo pri obavljanju svakodnevnih poslova pripremnih radova na Polju "D"”, pri postavljanju pontona, kada je došlo do popuštanja krana na mašini cevopolagač koji je pao na trojicu radnika, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: