Većina "Romima za bolju budućnost"

Lista "Romi za bolju budućnost" saopštila je da je osvojila najviše glasova na izborima za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

15:59

Default images

Lista je potom obezbedila podršku još pet lista za zajedničko, većinsko delovanje. Nosilac liste "Romi za bolju budućnost" Vitomir Mihajlović rekao je na konferenciju za novinare da su, od 35 članova Nacionalnog saveta, ta i još pet lista obezbedile većinu od 22 mandata.

On je rekao da je lista "Romi za bolju budućnost" osvojila najviše mandata - devet, a da je koalicja šest lista otvorena i za druge liste, jer smatra da u Nacionalnom savetu ne treba da postoje pozicija i opozicija.

Mihajlović je prethodno kritikovao "pojedine liste koje su, posle izbora, počele da zovu političare i da im govore kako bi oni bili voljni da budu kandidati za predsednika Nacionalnog saveta" romske nacionalne manjine.

On nije precizirao na koga misli, ali je naveo da su druge liste počele i da vrbuju kandidate sa drugih lista da ih podrže i da hoće da uz pomoć "matematike i statistike prekrše izbornu volju".

Nacionalni savet romske nacionalne manjine broji 35 članova. Uz listu "Romi za bolju budućnost" koja je osvojila devet mandata, dve liste će imati po četiri mandata, dve liste po tri mandata, tri liste po dva mandata, jedna lista pet, a jedna jedan mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: