"Bivši oponenti vode moju politiku"

Lider SDS Boris Tadić je izjavio da svi koji su bili ključni oponenti politike koju je on ranije vodio, danas se, makar formalno, zalažu za takvu politiku.

Izvor: B92

Nedelja, 26.10.2014.

13:48

Default images

Socijademokratska stranka, koju vodi Boris Tadić, danas, na prvoj izbornoj skupštini, bira organe stranke.

"Zamislite šta bi bilo da je bilo obrnuto, da smo se mi zlagali za Veliku Srbiju", rekao je Tadić, govoreći na skupštini SDS.

On je istakao da se SDS zalaže za socijalno odgovorno društvo, davanje onima koji su najugroženiji, koji ne mogu bez pomoći države, za očuvanje prava na rad, a ne samo prava na radno mesto.

Tadić je rekao da treba promeniti izborni zakon, jer ljudi moraju da znaju za koga da glasaju, ko su njihovi predstavnici u parlamentu, ali i za promenu Ustava, za koji je rekao da je ispunio svoju upotrebnu vrednost.

Priključenje EU, najbolje je rešenje za Srbiju, ocenio je Tadić, koji je rekao i da se SDS zalaže za očuvanje suvereniteta Srbije, ali da nikada nije imao iluziju da se dva miliona Albanaca može ubediti da žive pod suverenitetom Srbije.

Tadić je rekao da je potrebno naparviti duboke reforme u sistemu zdravstva koji treba da bude održiv, napominjujući da možda i sam snosi odgovornost za to što njegova stranka dok je bio na vlasti nije imala ključne ljude u tim resorima.

"Uprkos tome što smo od 5. oktobra činili velike napore da promenimo i modernizujemo Srbiju i što smo menjali sliku o njoj u svetu i među građanima, mnogo je posla pred nama", rekao je Tadić.

On je ocenio da je najveći problem, ne samo srpskog naroda i Srbije, već i svih država na Balkanu nedovoljna efikasna i racionalna politička kultura i da je program SDS izgradnja mira, nastavak pomirenja, donošenje ekonomskih mera koji ne podrazumevaju samo štednju već i investicije u razvoj i preduzetništvo, politika ofanzivnih, a ne defanzivnih ekononmskih mera.

Vlada Srbije vodi pogrešnu ekonomsku politiku, ocenio je Tadić.

Na skupštini stranke biće izabrano šest potpredsednika od osam kandidata, među kojima su Aleksandar Senić, Janko Veselinović, Nenad Konstantinović, Aleksandar Ivkovac, Marko Đurišić, Tinde Kovač Cerović, Svetlana Vujović i Goran Radosavljević, kao i članovi glavnog odbora, predsednik političkog saveta, a biće usvojeni statut i program stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: