Umreženi protiv trgovine ljudima

Umrežavanje institucija u borbi protiv trgovine ljudima bila je tema tribine koja je povodom 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

15:52

Default images

Tribina je održana danas u Nišu, a sa ciljem da se okupe sve relevantne institucije i organizacije kako bi se podelile i razmenile informacije u borbi protiv trgovine ljudima.

Tribinu su organizovali EU info kutak i OCD Centar za devojke pod nazivom "Umreženi u borbi protiv trgovine ljudima".

"Cilj tribine je da okupi sve relevantne institucije i organizacije kako bi se podelile i razmenile informacije u borbi protiv trgovine ljudima u Nišu, Srbiji i Evropi, i kako bi se krenulo putem umrežavanja naših institucija i organizacija u efikasnijoj borbi protiv trgovine ljudima", rekao je Milan Stefanović iz EU Info kutka koji je organizator tribine.

Uloga policije u suzbijanju trgovine ljudima je pre svega u otkrivanju i privođenju pravosudnim organima, počinioca ovog krivičnog dela.

"Mi smo se sa ovim problemom uhvatili u koštac 2003. godine kada je trgovina ljudima uvrštena u kategoriju krivičnog dela u Krivičnom zakoniku Srbije. Od tada do sada otkrijemo od 80 do 120 slučajeva trgovine ljudima", rekao je Duško Klikovac, šef odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima PU Niš.

Centar za socijalni rad je državna institucija koja ima neposredan kontakt sa žrtvama trgovine, pa se njeno delovanje i odvija u pravcu zbrinjavanja i zaštite žrtava. "Mi najčešće pružamo materijalnu podršku, upućujemo na lečenje i radimo sa porodicama žrtava", rekala je Javorka Ranđelović pomoćnica direktora Centra za socijalni rad u Nišu.

Kao relevantni činioci u borbi protiv trgovine ljudima učestvovali su i predstavnici nevladinih organizacija "ASTRA" i "Centar za devojke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: