Nagrada za informaciju o studentima

Meksička vlada objavila je da je spremna da da nagradu od 110.000 dolara za informaciju o nestalim studentima u slučaju zavere narko bande i policije.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

10:08

Default images

Nagrada je objavljena u meksičkim lokalnim novinama uz crno-bele fotografije 43 studenata, koji su nestali pre tri nedelje u južnom gradu Iguala, prenela je agencija AFP. Vladina nagrada odnosi se na informacije o kretanju studenata ili identifikaciju onih koji su odgovorni za njihov nestanak.

Policija grada Iguala je, 26. septembra, ugurala studente u autobuse, posle sukoba s njima, i predala ih zvaničnicima susednog grada Kokula, koji su ih izručili narko bandi Gereros Unidos, navodi AFP.

Mediji javljaju da je meksička federalna policija preuzela kontrolu u 13 opština u južnom delu zemlje, gde je lokalna policija osumnjičena da je povezana sa organizovanim kriminalom i slučajem nestanka 43 studenta.

Komesar za nacionalnu bezbednost Monte Alehandro Rubido rekao je da su tokom istrage nestanka studenata pre tri sedmice utvrđene "nepravilnosti" i "veze sa organizovanim kriminalom" u lokalnim policijskim snagama.

Ukupno 36 opštinskih službenika u Igualu je uhapšeno, zajedno sa 17 pripadnika bande Gereros Unidos, uključujući vođu narko bande.

Tužilac je naveo da istraga i dalje analizira sadržaj tri masovne grobnice pronađene u blizini Iguale pošto je prošle nedelje objavljeno da je 28 tela pronađeno u jednoj jami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: