GI Goranaca osudila napade

Građanska inicijativa Goranaca saopštila je da najoštrije osuđuje napad huligana i ekstremista na Gorance u centralnoj Srbiji i Vojvodini.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

16:31

Default images

Podsetimo, GI Goranaca je jedina politička organizacija Goranaca u Srbiji.

Ovakvi i slični činovi netrpeljivosti i ekstremizma neće naterati Gorance da odu i iz svoje jedine države Srbije, niti će promeniti stav prema svojim komšijama i braći Srbima. Ovakvi istupi ekstremista, međutim, šalju veoma lošu sliku u svet o našoj Srbiji, navedeno je u saopštenju GI Goranaca,

Ova GI zahvalila se ministru policije i MUP-u na brzom hapšenju vinovnika incidenata.

"Za opomenu svima nama je podatak da su od 1999. zapaljeno 26 goranskih kuća i radnji, 42-je Goranaca je napadnuto, a policajac iz Novog Sada je pucao u goransko dete, i teško ga ranio. Sigurni smo, međutim, da ova Vlada neće kalkulisati sa huliganima i ekstremistima kao što je to bio slučaj za vreme vladavine Borisa Tadića, koji nas je, nakon obraćanja za pomoć jer su Gorancima bacili bombu na radnju i kuću u Borči, uputio na Ministarstvo za ljudska prava. Za Tadića su napadi i ubijanja Goranaca bili u domenu ljudskih prava. Goranci su bili uz svoju zemlju Srbiju, sada su i uvek će biti", navodi se u saopštenju GI Goranaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: