Još tri žrtve snežne oluje u Nepalu

Spasioci u Nepalu izvukli su još tri tela iz snega, dok se nepalske vlasti pripremaju za okončanje potrage za preživelima posle snežne oluje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

12:10

Default images

Snežna oluja je pogodila tu oblast u utorak, a do sada je helikopterima spaseno više od 500 ljudi od kada je velika snežna oluja pogodila nepalski region Anapurna popularan među planinarima u jeku sezone planinarenja.

Oluja je pokrenula lavine i usmrtila nekoliko desetina ljudi.

Šest helikoptera je jutros upućeno u pogođeno područje da bi spasili preživele planinare ako ih još ima.

"Mada će manje, regularne spasilačke ekipe možda nastaviti potragu, nadamo se da ćemo danas završiti sve hitne evakuacije", izjvio je Rameš Damala iz Nepalskog udruženja planinarskih službi za AFP.

Drugi zvaničnik tog udruženja Kešav Pandej je rekao da se još nekoliko Nepalaca vode kao nestali, ali da, prema njihovim saznanjima, nema više turista koje treba evakuisati.

Nepalski zvaničnici veruju da je većina evkuisana iz tog područja ili su se sami spasili, mada još nije jasno koliko je planinara bilo tamo kada je region pogodila snežna oluja.

Policijski zvaničnik Bikaš Kanal je izjavio da su 502 planinara, vodiča i drugih spasena od početka operacije u sredu. Među njima je i 299 stranaca.

"Mi smo pronašli dva tela na Manangu i telo jedne žene iz Izraela na Torongu", rekao je Kanal za AFP.

Nije jasno da li su ova tela uključena ukupno 40 stradalih, cifru koju je Nepalsko udruženje planinarskih službi ranije objavilo. Među njima se nalaze planinari koji su nestali i strahuje se da su poginuli, kao i oni čija su tela pronađena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: