Dačić sa ambasadorima o Putinu

Vicepremijer Ivica Dačić informisao je ambasadore država članica EU, predstavnike institucija EU i ambasade SAD o rezultatima posete Vladimira Putina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

18:20

Default images

Dačić je ponovio da Srbija ostaje čvrsto opredeljena da napreduje ka članstvu u EU, što je potvrđeno i na zajedničkoj konferenciji za novinare premijera Aleksandra Vučića i Putina, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova u Beogradu.

Dodaje se da Srbija ozbiljno i odgovorno pristupa procesu pregovora, zbog čega očekuje da njen trud bude verifikovan što skorijim otvaranjem poglavlja 32 (finansijska kontrola) i 35 (ostala pitanja i Kosovo).

Povodom dolaska u Beograd albanskog premijera Edija Rame, Dačić je obavestio međunarodne zvaničnike da su se obe strane saglasile da se ova poseta odloži za 10. novembar, čime se nedvosmisleno potvrđuje značaj saradnje u regionu.

Srbija je spremna da uloži napor u prevazilaženju situacije nastale usled incidenta tokom fudbalske utakmice Srbija-Albanija, zaključio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: