Grafiti "Albanija" na kućama Srba

U selu Crkvena Vodica kraj Obilića osvanuli su grafiti "Kosova" i "Albanija" na kapijama srpskih porodica, a mapa "Velike Albanije" okačena je u lokalnoj školi.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2014.

14:39

Default images

Meštani, koji ne pamte incidente još od ratnih dana, strahuju, jer su do sada, po njihovim recima, imali korektan odnos sa komsijama Albancima, prenosi RTK.

Grafiti su ispisani sinoć, žutim sprejem, a incident je prijavljen policiji, koja je izvršila uviđaj.

Meštani smatraju da je ovo sitna provokacija, izazvana incidentom na utakmici između Srbije i Albanije, ali su i zabrinuti za bezbednost svojih porodica.

I u zgradi osnovne skole, koju pohađaju, u različitim smenama idu deca srpske i albanske nacionalnosti.

U jednoj učionici škole "Dositej Obradović", odnosno "Fazlji Grajćevci", iznad table je okačen crtež sa mapom Velike Albanije, identičan zastavi koja se pojavila na stadionu Partizana.

Radnici u ovoj ustanovi kažu da su iznenađeni provokacijom, ali naglašavaju da su juče albanski đaci nosili zastave Albanije i uzvikivali parole "Velika Albanija" i "Autohtoni".

RTK prenosi da je grupa albanskih đaka upala u srpsku kolu "Braća Aksić" u Lipljanu i prekinula nastavu na srpskom jeziku, a policija vrši uviđaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: