"Hvala Rusiji što podržava naš put"

Premijer Srbije Alekasandar Vučić rekao je da Rusija nikada nije pritiskala Srbiju da odustane od svoje odluke da ide ka članstvu u Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2014.

15:59

Default images

On je na konferenciji za medije posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom istakao zahvalnost Rusiji za podršku srpskom putu ka EU.

”Srbija se nalazi na svom putu na Evropskoj uniji i od tog puta se ne odustaje. Srbija je zahvalna Ruskoj Federaciji što poštuje suverenu odluku Srbije i što je nije pritiskala da odustane od svoje odluke”, rekao je Vučić.

Predsednik srpske vVlade je naveo da će Srbija imati značajnu ulogu u predsedavanju OEBS 2015. godine, gde, kako je istakao, ne vidi samo važnu ulogu sa sebe.

“Srbija će voditi odgovornu politiku i pokazati da je u stanju da čini i deluje u pravcu rešavanja problema u svetu. Srbija je pokazala da je prijatelj Rusiji i u teškim trenucima, nije uvodila sankcije i neće uvoditi, bar ne ova Vlada”, zaključio je Vučić.

Prethodno se s predsednikom Rusije sastao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: