Četvrtak, 16.10.2014.

15:59

"Hvala Rusiji što podržava naš put"

Premijer Srbije Alekasandar Vučić rekao je da Rusija nikada nije pritiskala Srbiju da odustane od svoje odluke da ide ka članstvu u Evropskoj uniji.

Izvor: B92

"Hvala Rusiji što podržava naš put" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Aca šmeker

pre 9 godina

Putin razume da je naša zemlja u specifičnoj situaciji i podržava nas u svim našim nastojanjima. Nadam se da i zapadni lideri postupe isto, pa da Srbija krene još brže ka EU, ali i da dodatno poboljša saradnju sa Rusijom.

Vojvodjanka

pre 9 godina

Srbija i Rusija od davnina vode istu borbu protiv nacista i sada posle toliko godina zajednickim snagama se trudimo da ostanemo dosledni tradiciji nasih naroda i ocuvamo bratstvo!

Обично необичан

pre 9 godina

Евидентно је да од сарадње са Русијом можемо имати само користи, стога је ово веома добро.

Sergej

pre 9 godina

Svako sebi bira put kojim će ići a na ostalima je da to pozdrave i da nas ne sputavaju i sapliću na svakom koraku. Nije iznenađenje što Srbija ima podršku Rusije i očekujem da saradnju na svim nivoima podignemo na jedan viši nivo.

Stizanin

pre 9 godina

Ocigledno je da Rusi imaju razumevanja za ono sto mi radimo, ali i da cene to sto smo i pored pritisaka ostali dosledni onome sto smo rekli, a pre svega tredicionalnom prijateljstvu i nismo im uveli sankcije, osim toga oni ne zele da nas stavljaju u nezgodnu poziciju i da na bilo koji nacin uslovljavaju nase prijateljstvo, sto bi mi trebali da cenimo i pokazemo zahvalnost za takav njihov stav.

Meow

pre 9 godina

(Milan, 16. oktobar 2014 20:04)
Jasno je da narod podržava ovu vladu, Vučićev rejting nijednog trenutka nije pao, i pored teških reformi, smanjenja plata i penzija, itd.

Mary

pre 9 godina

Rusija nikada nije vrsila pritisak na Srbiju da odustane od evropskog puta, dok je sa druge strane bilo zahteva da Srbija odustane od Rusije. Ova vlada vodi spoljnu politiku koja je u interesu zemlje.

Mlata zamlata

pre 9 godina

Ova poseta predsednika Putina, i podrška koju pruža Srbiji, bilo da je u pitanju Kosovo ili pridruživanje EU, je veoma bitna za Srbiju! Rusija je oduvek bila naš saveznik i podrška u najtežim trenucima.

klementina

pre 9 godina

Rusija je pokazala da je prijateljski nastrojena prema Srbiji i da zeli da pomogne u njenom ekonomskom oporavku time sto ce otvoriti svoje trziste za Srpske proizvode.Takodje, Rusija ne utice na vodjenje spoljne politike Srbije i na reforme koje je Srbija preduzela na putu ka EU integracijama.

Janko

pre 9 godina

Svaka investicija i novo zaposleni su nam zlatna vredni. Verujem da će iz ovako dobrih odnosa koje je Vučić uspeo da izgradi u poslednje vreme proizaći pored ovih sjajnih sporazuma i još neka investicija u Srbiji.

Aco

pre 9 godina

Mislim da je ovo samo nastavak dosadašnje, po meni ispravne politike koju Srbija trenutno vodi. Naša jedina šansa je da zadržimo neutralnost a u isto vreme to nam je i nacionalni interes. U tom svetlu posmatram i ovaj današnji događaj.

kris82

pre 9 godina

Podrška je prisutne zato što je Srbija jasno postavila svoju politiku,a to je da je EU naš strateški cilj,a sa Rusijom i dalje u prijateljskim odnosima.

kris82

pre 9 godina

Podrška je prisutna zato što je Srbija jasno definisala svoju politiku,a to je da nam je EU strateški cilj,a sa Rusijom i dalje u prijateljskim odnosima.

Vladimir

pre 9 godina

Ova parada je bila fantastična, svi u kući smo gledali sa oduševljenjem. Svaka čast Vladi i premijeru što su se potrudili da ova parada bude održana.

Verica

pre 9 godina

Prvi svetski rat je pokazao kako volja jedne vojske i junačko srce mogu da poraze i daleko jačeg neprijatelja. Dokazale se reči da boj nebije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka. Naša vojska je celom svetu pokazala umetnost ratovanja i šteta je što nismo znali politički da to kasnije iskoristimo i zauzmemo bolju poziciju u međunarodnim odnosima. Danas ova Vlada bije sličnu bitku protiv ekonomskih nevolja i moramo svi pomoći i ujediniti se da ova borba uspe. Poseta putina i ovi danas potpisani sporazumi su jedan veliki vetar u leđa Srbiji.

Labud

pre 9 godina

Drago mi je što Rusija podržava ulazak Srbije u EU. Očito je da će Rusija uvek biti uz nas, a to je najbitnije. Moramo i dalje gajiti dobre odnose i saradnju dveju zemalja. Oduvek smo bili u dobrim odnosima, a to se definitivno ne sme kvariti.

Ana76

pre 9 godina

Konačno i mi mislimo na svoje interese....i Rusija i EU....samo da narodu bude bolje. Vučić od prvog dana ide tim putem i ne menja pravac.

Rocky

pre 9 godina

Znate sta sam ja shvatio? Ne racunajuci fanatike koji se kriju iza patriotizma, a da pritom ne znaju ni pravo znacenje te reci, verujem da umemo da budemo dragi i dobri domacini. Verujem da umemo i da budemo humani, da se medjusobno pomazemo. Verujem da mozemo ljude da delimo na dobre i lose, a ne po nacionalnoj, ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Ali ne verujem u politiku. Mi mozemo da imamo prijatelje iz svih krajeva sveta, ali one prave prijatelje, a ne politicke. Jer, ovako mala i siromasna zemlja, svim politickim silama, od Istoka ka Zapadu, sluzi samo za ostvarivanje, kako to vole da kazu "nacionalnih i politickih interesa".

Milan

pre 9 godina

koji je datum danas? 20?? e kakva zajebancija brate mili. SNS botovi vidim rade punoiom parom i posle objavljivanja sramne istine kako rade a zasto to rade to mi nije jasno. Da`l misle da ce time promeniti necije misljenje ili da pokazu da ih ima MNOGO? jadno je to sve, mnogo jadno.

Artemis Faul

pre 9 godina

ja zivim u EU i mislim da Srbija nikad nebih trebala da udje (AC Milan, 16. oktobar 2014 18:02)

Pa ti se lepo vrati ovde da radiš za 200 evra, a možda usput i naučiš gramatiku.

sasa

pre 9 godina

Parada je protekla u najboljem redu a Putin je uvelicao ovaj spektakal i bio dragi gost. Ovo je dokaz svih napora Premijera i Vlade da mozemo da saradjujemo sa svakim samo ako su i oni za tu saradnju.

Ksenija

pre 9 godina

Ovakva sila da nas podrzava nije mala stvar, neka smo i bratski i prijateljski narod sa Rusima nas drzavni vrh je zasluzan za sirenje i unapredjenje saradnje.

Sud

pre 9 godina

Parada je bila super, poruke pobednicke. Sutra je novi dan i ajd sad malo i da radite pa da npr napokon obavite eksproprijaciju zemljista za trasu gasovoda od cijeg tranzita treba da imamo korist, verovatno su vas to gosti danas i pitali dokle je stiglo ?

Jelena

pre 9 godina

Ova parada je ponos Srbije!Gospodin Putin razume situaciju u kojoj se nalazimo i potvrdjuje pravo prijateljstvo izmedju Rusije i Srbije.

Kisobran

pre 9 godina

Rusija je vise puta pokazala da nam je prijatelj i da nas bezuslovno podrzava. Srbija ima svoj cilj ali se nece odreci svojih prijatelja. Verujem da ce poseta Putina unaprediti odlicnu saradnju kakvu imamo sa Rusijom.

tamo

pre 9 godina

@Evolucija
Mi okrenuli ledja saveznicima Americi i Engleskoj? A sto je njih bolelo uvo za stradanje srp vojnika u I sv ratu, sto su nas najstrasnije bombardovali kao saveznike '44. i pobili vise ljudi nego Nemci '44, sto su jos '70-tih planirali cepanje Juge na 8 delova, dakle Srbiju na 3, dakle mnogo pre pojave Milosevica (koji im realno jeste okrenuo ledja)??!! I posle smo, kako kazete, mi krivi, i Udba i Rusi?? Ma vazi...

master

pre 9 godina

(Alex, 16. oktobar 2014 18:43)

Da,a najvise na zivotni standard,bedu i nepravdu.Neverovatno koliko smo zaostali kao narod,mislim u razmisljanjima i pogledima na stvarnost,istoriju i istinu.

David.sloboda

pre 9 godina

šta li je veče pre dolaska Putina u Beograd Vučić razgovarao sa Bajdenom potpredsednikom SAD da mi je znati, kakve mu je Bajden instrukcije dao da mi je znati? Opasno zamajavanje naroda

Mirce

pre 9 godina

Srbija i Rusija osim sto ekonomski odlicno saradjuju izuzetno se uvazavaju i na politickom planu . Srbija nece uvoditi sankcij Rusiji , a Rusija postuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i podrzava nas evropski put .

potkivač botova

pre 9 godina

Tresla se gora - rodio se mis.
Bio Putin i otisao na dva dana u Italiju. Ima vaznija posla...
E, sta sad, kukala nam majka!?
Ko ce sad da nas vadi iz g.?
Od ljubavi se ne zivi.
Treba da se jede...

Vlajko87

pre 9 godina

Poseta ruskog predsednika je jedan od najznačajnih poteza srpske vlasti u ovoj godini. Dobri odnosi sa ovom mnogoljudnom državom doprineće poboljšanju ekonomskog statusa Srbije. Dobro je što Rusija poštuje odluku Srbije u vezi evrointegracija, jer time dokazuje da je iskren prijatelj Srbije.

dule

pre 9 godina

Možda čovek zna nešto što ti očigledno ne znaš, a to je da mi ovakvi kakvi smo najmanje 30 godina nećemo ući u tu tvoju EU, da li zahvaljujući vama političarima ili samoj EU. Ipak je on u boljim odnosima sa Angelom nego ti.
Još kad bi skupio hrabrost pa da na referendumu proveriš, da li je sem tebe i narod za EU, gde bi nam bio kraj. Čini mi se, gledajući onako nezainteresovano, sa strane, da Putin i Angela više vode računa o Srbima nego vi političari.

buda majstor

pre 9 godina

Ma ljudi, nesto me brine! Pitin je izgotivio Dacica kao brata i izljubio, ga iako se Ivica nije trsio kao Vucko... pa jos na kraju pozdravljanja samo sto Putin nije rekao Ivici, vodim te kasnije na jedno pice! Imam nesto da ti ispricam....!

ZIVELA RUSIJA

pre 9 godina

Putin nam posla dva akumulatora i sajlu za vucu a Amerikanci nam poklonili tridesetak Hamera. Ma Rusi su nasa pravoslavna braca koji nam uvek pomazu.

bezimena

pre 9 godina

"Srbija je zahvalna Ruskoj Federaciji što poštuje suverenu odluku Srbije i što je nije pritiskala da odustane od svoje odluke”, rekao je Vučić".

Uvrnuto do besmisla! Kao kada bi se žena zahvaljivala mužu što je ne bije....

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Komicno. Mi kao da nismo suverena drzava? Zasto bi nama bilo ko sprecavao bilo sta? I na osnovu cega? Mi nismo Rusi niti smo hvala Bogu deo Rusije,tragikomicne su izjave gospodara maketa.

Miloje

pre 9 godina

Rusiji je takodje u interesu da Srbija bude ekonomski prosperitetna drzava . Hvala im na podrsci za nas ulazak u EU . Jaka Srbija je garant sigurnosti celog regiona .

Miroslav

pre 9 godina

U saradnji sa Rusijom Srbija može dosta da dobije, premijer je to osetio i spreman je da uđe u razgovore na svaku temu, što je i rezultiralo nizom sporazuma. Ipak je Rusija velika ekonomska sila i sigurno je da će premijer Vučić uspeti da izvuče neku korist za Srbiju.

wewewe

pre 9 godina

Jako je bitno da Srbija ima svoj put,viziju i zelju da po jasno zacrtanim putevima ide do ostvarenja svojih ciljeva.Bilo gde i bilo sa kim da se nalazi premijer uvek ima jednu pricu.

Milan

pre 9 godina

Koja naša vlada, koja to...Jel ja živim u Nikaragvi pa neznam o kome se radi ? Vlada koja ne može da spreči poplave, koja ne može da obezbedi uslove ugroženim porodicama, koja ni jednu fudbalsku utakmicu ne može da obezbedi, koja se održava na leđima penzionera i radničke klase, odnosno skida od pošteno zarađenih para a ne od sive ekonomije ?! Hapsi pa sklapa dilove i pušta tajkune... Nema para za isplatu dobiti al ima za paradu, a da nas napadnu iz okruženja 7 dana bi bilo dovoljno za totalnu okupaciju.

Evolucija

pre 9 godina

Rece neka Branka "jednom braca, uvek braca". Pa sta je onda sa nasim saveznicima Amerikancima, Francuzima i Britancima? Zasto ste gospodjo Branka dopustili da vam UDBA i DB isperu mozak i ubede vas da nas oni naprasno mrze? Okrenuli smo ledja svima upravo zbog Rusije i evo dokle smo dogurali.

vlajko.rs

pre 9 godina

Poseta ruskog predsednika je jedan od najznačajnih poteza srpske vlasti u ovoj godini. Dobri odnosi sa ovom mnogoljudnom državom doprineće poboljšanju ekonomskog statusa Srbije. Dobro je što Rusija poštuje odluku Srbije u vezi evrointegracija, jer time dokazuje da je iskren prijatelj Srbije.

Sneza

pre 9 godina

U svakom slucaju, Rusija je pored istorijskih i kulturoloskih veza, dokazala i pokazala u mnogo slucajeva da nam je naklonjena, a nikako ne treba minimizirati njenu ulogu u nasoj energetskoj situaciji/zavisnosti, vojno-tehnicku saradnju, izvozimo na to trziste, jednostavno treba nam

bambi

pre 9 godina

Bilo bi veoma dobro da se kriza u Ukrajini što pre reši i da se malo oslobodimo ovog pritiska zbog problema koji nas se apsolutno ne tiče. Vlada je se jako dobro snašla do sada i svaka im čast. Dolazak Putina je po meni dokaz uspešnosti naše spoljne politike.

Izdajnik

pre 9 godina

Sto bi se bunili Rusi nasem nazovi putu u EU?! Treba im zrtveni trojanski konj kao I 1914. Nema Tita da kaze NE ovoj suludoj politici.

Jelena13

pre 9 godina

Današnji razgovori predstavljaju sjajnu priliku za poboljšanje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje!
Nije Putin dosao dzabe u Srbiju!
(hanna, 16. oktobar 2014 16:24)
Naravno,Rusija je uvek bila i bit ce iskren prijatelj nase zemlje,samo treba i dalje da nastavimo da negujemo prijateljske odnose sa njima,a verujem da je to i cilj nasoj valdi

world wide web

pre 9 godina

Premijer vrlo koncizan i konkretan, drago mi je što je pred medijima spomenuo naše ekonomske interese, jer ova poseta jeste pre svega počast ali i šansa za produbljivanje bescarinskog sporazuma

Davorin

pre 9 godina

Nema sumnje da će Rusija uvek biti uz nas, a to je definitivno najbitnije za našu zemlju. Saradnja Srbije i Rusije je na mnogo višem nivou u odnosu na prethodni period. Ovako dobre odnose moramo nastaviti da razvijamo, jer nam je to dobra šansa da se što pre ekonomski oporavimo i napokon krenemo ka razvoju.

Pablo

pre 9 godina

Rusija je tradicionalno veliki prijatelj Srbije. Za razliku od zapada koji cesto ucenjuje, Rusija je gotovo uvek bila korektna. Putine, dobrodosao!

hanna

pre 9 godina

Današnji razgovori predstavljaju sjajnu priliku za poboljšanje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje!
Nije Putin dosao dzabe u Srbiju!

Lena

pre 9 godina

Mi smo odabrali dobar put. Drago mi je sto smo dobili podrsku od Rusije , sto ce nam u mnogome olaksati dalji napredak u odnosima sa EU. Jedino se nadam da ce i ovi drugi podrzati nas stav ,kada je u pitanju Rusija.

Gradjanka

pre 9 godina

Jednom braca,uvek braca,velicanstven docek
(branka, 16. oktobar 2014 16:01)
Naravno,svako ko postuje nas ,mi istom merom vracamo,gledam prenos i odusevljena sam organizacijom nase vlade

zews

pre 9 godina

Srbija je u spoljnopolitičkom smislu izgradila jednu poziciju koja je veoma dobra. Vučić se tu snalazi kao riba u vidi i mi smo jedini u Evropi kojima je uspelo da budemo tu gde jesmo. Dolazak Putina je samo dokaz više za to.

Bosko

pre 9 godina

Na istoj strani, strani pravednika, na dobrom putu. O cemu god da se danas razgovara sa mocnim Putinom, siguran sam da ce se prvenstveno voditi racuna o nacionalnim interesima Srbije

cile1

pre 9 godina

Hvala Rusiji na podrsci koju dobijamo i hvala premijeru Vucicu sto je Srbiju doveo u pozitivnu situaciju,zbog koje uzivamo poverenje najvece sile.

Honda

pre 9 godina

Moskva svakom svojom izjavom nedvosmisleno podržava Srbiju, dok zapadni prijatelji vrlo često šalju skrivene ili otvorene ultimatume.. a neretko i provokacije kao pre neko veče na stadionu..

bambi

pre 9 godina

Bilo bi veoma dobro da se kriza u Ukrajini što pre reši i da se malo oslobodimo ovog pritiska zbog problema koji nas se apsolutno ne tiče. Vlada je se jako dobro snašla do sada i svaka im čast. Dolazak Putina je po meni dokaz uspešnosti naše spoljne politike.

hanna

pre 9 godina

Današnji razgovori predstavljaju sjajnu priliku za poboljšanje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje!
Nije Putin dosao dzabe u Srbiju!

apolon

pre 9 godina

Poseta Putina dokazuje da su Rusi bili i ostali naši prijatelji, a Premijeru svaka čast kako svakodnevno trpi pritisak sa svih strana zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Premijer je svakako najzaslužniji za ovako dobar položaj Srbije u međunarodnim odnosima i što uopšte možemo da trgujemo sa Rusijom u ovom momentu.

ninna

pre 9 godina

Putin je potvrdio da se trgovinsko-ekonomski odnosi Srbije i Rusije uspešno razvijaju, i da će na današnjim sastancima biti puno tema za razgovor, uključujući i kvote za izvoz automobila Fijat u Rusiju.
Nadamo se i nekomnovom ugovoru!

qqq

pre 9 godina

Rusija je iskreni prijatelj nase zemlje i to pokazuje i ova poseta danas, hvala im sto nas postuju i ne mesaju se u nase stvari a nema sumnje da smo jedina zemlja koja je kandidat za EU koja nije uvela sankcije Rusiji i hvala predsedniku Putinu sto je danas ovde i sto ce prisustvovati paradi!

Laufer

pre 9 godina

Nije tacno. Pritisci su veliki, najvise se ogledaju u pretnjama tipa "ako postanete deo EU, onda cemo mi...", itd. Rusima verujem kao i samom djavolu!

gabrijel

pre 9 godina

Samo veštinom našeg Premijera Srbija je uspela da se održi u ovakvoj poziciji, očuvanja pregovora sa EU i neuvođenja sankcija Rusiji, a ta ukrajinska kriza nam visi kao mač nad glavom. Rusi to umeju da cene i te kako, a i Evropa nas poštuje.

Milan

pre 9 godina

Koja naša vlada, koja to...Jel ja živim u Nikaragvi pa neznam o kome se radi ? Vlada koja ne može da spreči poplave, koja ne može da obezbedi uslove ugroženim porodicama, koja ni jednu fudbalsku utakmicu ne može da obezbedi, koja se održava na leđima penzionera i radničke klase, odnosno skida od pošteno zarađenih para a ne od sive ekonomije ?! Hapsi pa sklapa dilove i pušta tajkune... Nema para za isplatu dobiti al ima za paradu, a da nas napadnu iz okruženja 7 dana bi bilo dovoljno za totalnu okupaciju.

bezimena

pre 9 godina

"Srbija je zahvalna Ruskoj Federaciji što poštuje suverenu odluku Srbije i što je nije pritiskala da odustane od svoje odluke”, rekao je Vučić".

Uvrnuto do besmisla! Kao kada bi se žena zahvaljivala mužu što je ne bije....

Izdajnik

pre 9 godina

Sto bi se bunili Rusi nasem nazovi putu u EU?! Treba im zrtveni trojanski konj kao I 1914. Nema Tita da kaze NE ovoj suludoj politici.

Laufer

pre 9 godina

Nije tacno. Pritisci su veliki, najvise se ogledaju u pretnjama tipa "ako postanete deo EU, onda cemo mi...", itd. Rusima verujem kao i samom djavolu!

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Komicno. Mi kao da nismo suverena drzava? Zasto bi nama bilo ko sprecavao bilo sta? I na osnovu cega? Mi nismo Rusi niti smo hvala Bogu deo Rusije,tragikomicne su izjave gospodara maketa.

hanna

pre 9 godina

Današnji razgovori predstavljaju sjajnu priliku za poboljšanje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje!
Nije Putin dosao dzabe u Srbiju!

potkivač botova

pre 9 godina

Tresla se gora - rodio se mis.
Bio Putin i otisao na dva dana u Italiju. Ima vaznija posla...
E, sta sad, kukala nam majka!?
Ko ce sad da nas vadi iz g.?
Od ljubavi se ne zivi.
Treba da se jede...

Pablo

pre 9 godina

Rusija je tradicionalno veliki prijatelj Srbije. Za razliku od zapada koji cesto ucenjuje, Rusija je gotovo uvek bila korektna. Putine, dobrodosao!

Evolucija

pre 9 godina

Rece neka Branka "jednom braca, uvek braca". Pa sta je onda sa nasim saveznicima Amerikancima, Francuzima i Britancima? Zasto ste gospodjo Branka dopustili da vam UDBA i DB isperu mozak i ubede vas da nas oni naprasno mrze? Okrenuli smo ledja svima upravo zbog Rusije i evo dokle smo dogurali.

buda majstor

pre 9 godina

Ma ljudi, nesto me brine! Pitin je izgotivio Dacica kao brata i izljubio, ga iako se Ivica nije trsio kao Vucko... pa jos na kraju pozdravljanja samo sto Putin nije rekao Ivici, vodim te kasnije na jedno pice! Imam nesto da ti ispricam....!

Honda

pre 9 godina

Moskva svakom svojom izjavom nedvosmisleno podržava Srbiju, dok zapadni prijatelji vrlo često šalju skrivene ili otvorene ultimatume.. a neretko i provokacije kao pre neko veče na stadionu..

Artemis Faul

pre 9 godina

ja zivim u EU i mislim da Srbija nikad nebih trebala da udje (AC Milan, 16. oktobar 2014 18:02)

Pa ti se lepo vrati ovde da radiš za 200 evra, a možda usput i naučiš gramatiku.

David.sloboda

pre 9 godina

šta li je veče pre dolaska Putina u Beograd Vučić razgovarao sa Bajdenom potpredsednikom SAD da mi je znati, kakve mu je Bajden instrukcije dao da mi je znati? Opasno zamajavanje naroda

Milan

pre 9 godina

koji je datum danas? 20?? e kakva zajebancija brate mili. SNS botovi vidim rade punoiom parom i posle objavljivanja sramne istine kako rade a zasto to rade to mi nije jasno. Da`l misle da ce time promeniti necije misljenje ili da pokazu da ih ima MNOGO? jadno je to sve, mnogo jadno.

ZIVELA RUSIJA

pre 9 godina

Putin nam posla dva akumulatora i sajlu za vucu a Amerikanci nam poklonili tridesetak Hamera. Ma Rusi su nasa pravoslavna braca koji nam uvek pomazu.

Gradjanka

pre 9 godina

Jednom braca,uvek braca,velicanstven docek
(branka, 16. oktobar 2014 16:01)
Naravno,svako ko postuje nas ,mi istom merom vracamo,gledam prenos i odusevljena sam organizacijom nase vlade

Lena

pre 9 godina

Mi smo odabrali dobar put. Drago mi je sto smo dobili podrsku od Rusije , sto ce nam u mnogome olaksati dalji napredak u odnosima sa EU. Jedino se nadam da ce i ovi drugi podrzati nas stav ,kada je u pitanju Rusija.

Miloje

pre 9 godina

Rusiji je takodje u interesu da Srbija bude ekonomski prosperitetna drzava . Hvala im na podrsci za nas ulazak u EU . Jaka Srbija je garant sigurnosti celog regiona .

qqq

pre 9 godina

Rusija je iskreni prijatelj nase zemlje i to pokazuje i ova poseta danas, hvala im sto nas postuju i ne mesaju se u nase stvari a nema sumnje da smo jedina zemlja koja je kandidat za EU koja nije uvela sankcije Rusiji i hvala predsedniku Putinu sto je danas ovde i sto ce prisustvovati paradi!

zews

pre 9 godina

Srbija je u spoljnopolitičkom smislu izgradila jednu poziciju koja je veoma dobra. Vučić se tu snalazi kao riba u vidi i mi smo jedini u Evropi kojima je uspelo da budemo tu gde jesmo. Dolazak Putina je samo dokaz više za to.

Davorin

pre 9 godina

Nema sumnje da će Rusija uvek biti uz nas, a to je definitivno najbitnije za našu zemlju. Saradnja Srbije i Rusije je na mnogo višem nivou u odnosu na prethodni period. Ovako dobre odnose moramo nastaviti da razvijamo, jer nam je to dobra šansa da se što pre ekonomski oporavimo i napokon krenemo ka razvoju.

tamo

pre 9 godina

@Evolucija
Mi okrenuli ledja saveznicima Americi i Engleskoj? A sto je njih bolelo uvo za stradanje srp vojnika u I sv ratu, sto su nas najstrasnije bombardovali kao saveznike '44. i pobili vise ljudi nego Nemci '44, sto su jos '70-tih planirali cepanje Juge na 8 delova, dakle Srbiju na 3, dakle mnogo pre pojave Milosevica (koji im realno jeste okrenuo ledja)??!! I posle smo, kako kazete, mi krivi, i Udba i Rusi?? Ma vazi...

world wide web

pre 9 godina

Premijer vrlo koncizan i konkretan, drago mi je što je pred medijima spomenuo naše ekonomske interese, jer ova poseta jeste pre svega počast ali i šansa za produbljivanje bescarinskog sporazuma

Jelena13

pre 9 godina

Današnji razgovori predstavljaju sjajnu priliku za poboljšanje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje!
Nije Putin dosao dzabe u Srbiju!
(hanna, 16. oktobar 2014 16:24)
Naravno,Rusija je uvek bila i bit ce iskren prijatelj nase zemlje,samo treba i dalje da nastavimo da negujemo prijateljske odnose sa njima,a verujem da je to i cilj nasoj valdi

bambi

pre 9 godina

Bilo bi veoma dobro da se kriza u Ukrajini što pre reši i da se malo oslobodimo ovog pritiska zbog problema koji nas se apsolutno ne tiče. Vlada je se jako dobro snašla do sada i svaka im čast. Dolazak Putina je po meni dokaz uspešnosti naše spoljne politike.

apolon

pre 9 godina

Poseta Putina dokazuje da su Rusi bili i ostali naši prijatelji, a Premijeru svaka čast kako svakodnevno trpi pritisak sa svih strana zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Premijer je svakako najzaslužniji za ovako dobar položaj Srbije u međunarodnim odnosima i što uopšte možemo da trgujemo sa Rusijom u ovom momentu.

Jelena

pre 9 godina

Ova parada je ponos Srbije!Gospodin Putin razume situaciju u kojoj se nalazimo i potvrdjuje pravo prijateljstvo izmedju Rusije i Srbije.

gabrijel

pre 9 godina

Samo veštinom našeg Premijera Srbija je uspela da se održi u ovakvoj poziciji, očuvanja pregovora sa EU i neuvođenja sankcija Rusiji, a ta ukrajinska kriza nam visi kao mač nad glavom. Rusi to umeju da cene i te kako, a i Evropa nas poštuje.

hanna

pre 9 godina

Današnji razgovori predstavljaju sjajnu priliku za poboljšanje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje!
Nije Putin dosao dzabe u Srbiju!

vlajko.rs

pre 9 godina

Poseta ruskog predsednika je jedan od najznačajnih poteza srpske vlasti u ovoj godini. Dobri odnosi sa ovom mnogoljudnom državom doprineće poboljšanju ekonomskog statusa Srbije. Dobro je što Rusija poštuje odluku Srbije u vezi evrointegracija, jer time dokazuje da je iskren prijatelj Srbije.

Miroslav

pre 9 godina

U saradnji sa Rusijom Srbija može dosta da dobije, premijer je to osetio i spreman je da uđe u razgovore na svaku temu, što je i rezultiralo nizom sporazuma. Ipak je Rusija velika ekonomska sila i sigurno je da će premijer Vučić uspeti da izvuče neku korist za Srbiju.

Mirce

pre 9 godina

Srbija i Rusija osim sto ekonomski odlicno saradjuju izuzetno se uvazavaju i na politickom planu . Srbija nece uvoditi sankcij Rusiji , a Rusija postuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i podrzava nas evropski put .

bambi

pre 9 godina

Bilo bi veoma dobro da se kriza u Ukrajini što pre reši i da se malo oslobodimo ovog pritiska zbog problema koji nas se apsolutno ne tiče. Vlada je se jako dobro snašla do sada i svaka im čast. Dolazak Putina je po meni dokaz uspešnosti naše spoljne politike.

master

pre 9 godina

(Alex, 16. oktobar 2014 18:43)

Da,a najvise na zivotni standard,bedu i nepravdu.Neverovatno koliko smo zaostali kao narod,mislim u razmisljanjima i pogledima na stvarnost,istoriju i istinu.

ninna

pre 9 godina

Putin je potvrdio da se trgovinsko-ekonomski odnosi Srbije i Rusije uspešno razvijaju, i da će na današnjim sastancima biti puno tema za razgovor, uključujući i kvote za izvoz automobila Fijat u Rusiju.
Nadamo se i nekomnovom ugovoru!

Sneza

pre 9 godina

U svakom slucaju, Rusija je pored istorijskih i kulturoloskih veza, dokazala i pokazala u mnogo slucajeva da nam je naklonjena, a nikako ne treba minimizirati njenu ulogu u nasoj energetskoj situaciji/zavisnosti, vojno-tehnicku saradnju, izvozimo na to trziste, jednostavno treba nam

wewewe

pre 9 godina

Jako je bitno da Srbija ima svoj put,viziju i zelju da po jasno zacrtanim putevima ide do ostvarenja svojih ciljeva.Bilo gde i bilo sa kim da se nalazi premijer uvek ima jednu pricu.

Bosko

pre 9 godina

Na istoj strani, strani pravednika, na dobrom putu. O cemu god da se danas razgovara sa mocnim Putinom, siguran sam da ce se prvenstveno voditi racuna o nacionalnim interesima Srbije

dule

pre 9 godina

Možda čovek zna nešto što ti očigledno ne znaš, a to je da mi ovakvi kakvi smo najmanje 30 godina nećemo ući u tu tvoju EU, da li zahvaljujući vama političarima ili samoj EU. Ipak je on u boljim odnosima sa Angelom nego ti.
Još kad bi skupio hrabrost pa da na referendumu proveriš, da li je sem tebe i narod za EU, gde bi nam bio kraj. Čini mi se, gledajući onako nezainteresovano, sa strane, da Putin i Angela više vode računa o Srbima nego vi političari.

Sud

pre 9 godina

Parada je bila super, poruke pobednicke. Sutra je novi dan i ajd sad malo i da radite pa da npr napokon obavite eksproprijaciju zemljista za trasu gasovoda od cijeg tranzita treba da imamo korist, verovatno su vas to gosti danas i pitali dokle je stiglo ?

cile1

pre 9 godina

Hvala Rusiji na podrsci koju dobijamo i hvala premijeru Vucicu sto je Srbiju doveo u pozitivnu situaciju,zbog koje uzivamo poverenje najvece sile.

Vlajko87

pre 9 godina

Poseta ruskog predsednika je jedan od najznačajnih poteza srpske vlasti u ovoj godini. Dobri odnosi sa ovom mnogoljudnom državom doprineće poboljšanju ekonomskog statusa Srbije. Dobro je što Rusija poštuje odluku Srbije u vezi evrointegracija, jer time dokazuje da je iskren prijatelj Srbije.

Kisobran

pre 9 godina

Rusija je vise puta pokazala da nam je prijatelj i da nas bezuslovno podrzava. Srbija ima svoj cilj ali se nece odreci svojih prijatelja. Verujem da ce poseta Putina unaprediti odlicnu saradnju kakvu imamo sa Rusijom.

Rocky

pre 9 godina

Znate sta sam ja shvatio? Ne racunajuci fanatike koji se kriju iza patriotizma, a da pritom ne znaju ni pravo znacenje te reci, verujem da umemo da budemo dragi i dobri domacini. Verujem da umemo i da budemo humani, da se medjusobno pomazemo. Verujem da mozemo ljude da delimo na dobre i lose, a ne po nacionalnoj, ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Ali ne verujem u politiku. Mi mozemo da imamo prijatelje iz svih krajeva sveta, ali one prave prijatelje, a ne politicke. Jer, ovako mala i siromasna zemlja, svim politickim silama, od Istoka ka Zapadu, sluzi samo za ostvarivanje, kako to vole da kazu "nacionalnih i politickih interesa".

Labud

pre 9 godina

Drago mi je što Rusija podržava ulazak Srbije u EU. Očito je da će Rusija uvek biti uz nas, a to je najbitnije. Moramo i dalje gajiti dobre odnose i saradnju dveju zemalja. Oduvek smo bili u dobrim odnosima, a to se definitivno ne sme kvariti.

Ksenija

pre 9 godina

Ovakva sila da nas podrzava nije mala stvar, neka smo i bratski i prijateljski narod sa Rusima nas drzavni vrh je zasluzan za sirenje i unapredjenje saradnje.

sasa

pre 9 godina

Parada je protekla u najboljem redu a Putin je uvelicao ovaj spektakal i bio dragi gost. Ovo je dokaz svih napora Premijera i Vlade da mozemo da saradjujemo sa svakim samo ako su i oni za tu saradnju.

kris82

pre 9 godina

Podrška je prisutne zato što je Srbija jasno postavila svoju politiku,a to je da je EU naš strateški cilj,a sa Rusijom i dalje u prijateljskim odnosima.

Ana76

pre 9 godina

Konačno i mi mislimo na svoje interese....i Rusija i EU....samo da narodu bude bolje. Vučić od prvog dana ide tim putem i ne menja pravac.

kris82

pre 9 godina

Podrška je prisutna zato što je Srbija jasno definisala svoju politiku,a to je da nam je EU strateški cilj,a sa Rusijom i dalje u prijateljskim odnosima.

Vladimir

pre 9 godina

Ova parada je bila fantastična, svi u kući smo gledali sa oduševljenjem. Svaka čast Vladi i premijeru što su se potrudili da ova parada bude održana.

klementina

pre 9 godina

Rusija je pokazala da je prijateljski nastrojena prema Srbiji i da zeli da pomogne u njenom ekonomskom oporavku time sto ce otvoriti svoje trziste za Srpske proizvode.Takodje, Rusija ne utice na vodjenje spoljne politike Srbije i na reforme koje je Srbija preduzela na putu ka EU integracijama.

Mlata zamlata

pre 9 godina

Ova poseta predsednika Putina, i podrška koju pruža Srbiji, bilo da je u pitanju Kosovo ili pridruživanje EU, je veoma bitna za Srbiju! Rusija je oduvek bila naš saveznik i podrška u najtežim trenucima.

Mary

pre 9 godina

Rusija nikada nije vrsila pritisak na Srbiju da odustane od evropskog puta, dok je sa druge strane bilo zahteva da Srbija odustane od Rusije. Ova vlada vodi spoljnu politiku koja je u interesu zemlje.

Sergej

pre 9 godina

Svako sebi bira put kojim će ići a na ostalima je da to pozdrave i da nas ne sputavaju i sapliću na svakom koraku. Nije iznenađenje što Srbija ima podršku Rusije i očekujem da saradnju na svim nivoima podignemo na jedan viši nivo.

Verica

pre 9 godina

Prvi svetski rat je pokazao kako volja jedne vojske i junačko srce mogu da poraze i daleko jačeg neprijatelja. Dokazale se reči da boj nebije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka. Naša vojska je celom svetu pokazala umetnost ratovanja i šteta je što nismo znali politički da to kasnije iskoristimo i zauzmemo bolju poziciju u međunarodnim odnosima. Danas ova Vlada bije sličnu bitku protiv ekonomskih nevolja i moramo svi pomoći i ujediniti se da ova borba uspe. Poseta putina i ovi danas potpisani sporazumi su jedan veliki vetar u leđa Srbiji.

Janko

pre 9 godina

Svaka investicija i novo zaposleni su nam zlatna vredni. Verujem da će iz ovako dobrih odnosa koje je Vučić uspeo da izgradi u poslednje vreme proizaći pored ovih sjajnih sporazuma i još neka investicija u Srbiji.

Aco

pre 9 godina

Mislim da je ovo samo nastavak dosadašnje, po meni ispravne politike koju Srbija trenutno vodi. Naša jedina šansa je da zadržimo neutralnost a u isto vreme to nam je i nacionalni interes. U tom svetlu posmatram i ovaj današnji događaj.

Meow

pre 9 godina

(Milan, 16. oktobar 2014 20:04)
Jasno je da narod podržava ovu vladu, Vučićev rejting nijednog trenutka nije pao, i pored teških reformi, smanjenja plata i penzija, itd.

Stizanin

pre 9 godina

Ocigledno je da Rusi imaju razumevanja za ono sto mi radimo, ali i da cene to sto smo i pored pritisaka ostali dosledni onome sto smo rekli, a pre svega tredicionalnom prijateljstvu i nismo im uveli sankcije, osim toga oni ne zele da nas stavljaju u nezgodnu poziciju i da na bilo koji nacin uslovljavaju nase prijateljstvo, sto bi mi trebali da cenimo i pokazemo zahvalnost za takav njihov stav.

Vojvodjanka

pre 9 godina

Srbija i Rusija od davnina vode istu borbu protiv nacista i sada posle toliko godina zajednickim snagama se trudimo da ostanemo dosledni tradiciji nasih naroda i ocuvamo bratstvo!

Обично необичан

pre 9 godina

Евидентно је да од сарадње са Русијом можемо имати само користи, стога је ово веома добро.

Aca šmeker

pre 9 godina

Putin razume da je naša zemlja u specifičnoj situaciji i podržava nas u svim našim nastojanjima. Nadam se da i zapadni lideri postupe isto, pa da Srbija krene još brže ka EU, ali i da dodatno poboljša saradnju sa Rusijom.

hanna

pre 9 godina

Današnji razgovori predstavljaju sjajnu priliku za poboljšanje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje!
Nije Putin dosao dzabe u Srbiju!

Pablo

pre 9 godina

Rusija je tradicionalno veliki prijatelj Srbije. Za razliku od zapada koji cesto ucenjuje, Rusija je gotovo uvek bila korektna. Putine, dobrodosao!

gabrijel

pre 9 godina

Samo veštinom našeg Premijera Srbija je uspela da se održi u ovakvoj poziciji, očuvanja pregovora sa EU i neuvođenja sankcija Rusiji, a ta ukrajinska kriza nam visi kao mač nad glavom. Rusi to umeju da cene i te kako, a i Evropa nas poštuje.

Gradjanka

pre 9 godina

Jednom braca,uvek braca,velicanstven docek
(branka, 16. oktobar 2014 16:01)
Naravno,svako ko postuje nas ,mi istom merom vracamo,gledam prenos i odusevljena sam organizacijom nase vlade

Honda

pre 9 godina

Moskva svakom svojom izjavom nedvosmisleno podržava Srbiju, dok zapadni prijatelji vrlo često šalju skrivene ili otvorene ultimatume.. a neretko i provokacije kao pre neko veče na stadionu..

Miroslav

pre 9 godina

U saradnji sa Rusijom Srbija može dosta da dobije, premijer je to osetio i spreman je da uđe u razgovore na svaku temu, što je i rezultiralo nizom sporazuma. Ipak je Rusija velika ekonomska sila i sigurno je da će premijer Vučić uspeti da izvuče neku korist za Srbiju.

Izdajnik

pre 9 godina

Sto bi se bunili Rusi nasem nazovi putu u EU?! Treba im zrtveni trojanski konj kao I 1914. Nema Tita da kaze NE ovoj suludoj politici.

Laufer

pre 9 godina

Nije tacno. Pritisci su veliki, najvise se ogledaju u pretnjama tipa "ako postanete deo EU, onda cemo mi...", itd. Rusima verujem kao i samom djavolu!

world wide web

pre 9 godina

Premijer vrlo koncizan i konkretan, drago mi je što je pred medijima spomenuo naše ekonomske interese, jer ova poseta jeste pre svega počast ali i šansa za produbljivanje bescarinskog sporazuma

apolon

pre 9 godina

Poseta Putina dokazuje da su Rusi bili i ostali naši prijatelji, a Premijeru svaka čast kako svakodnevno trpi pritisak sa svih strana zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Premijer je svakako najzaslužniji za ovako dobar položaj Srbije u međunarodnim odnosima i što uopšte možemo da trgujemo sa Rusijom u ovom momentu.

zews

pre 9 godina

Srbija je u spoljnopolitičkom smislu izgradila jednu poziciju koja je veoma dobra. Vučić se tu snalazi kao riba u vidi i mi smo jedini u Evropi kojima je uspelo da budemo tu gde jesmo. Dolazak Putina je samo dokaz više za to.

cile1

pre 9 godina

Hvala Rusiji na podrsci koju dobijamo i hvala premijeru Vucicu sto je Srbiju doveo u pozitivnu situaciju,zbog koje uzivamo poverenje najvece sile.

qqq

pre 9 godina

Rusija je iskreni prijatelj nase zemlje i to pokazuje i ova poseta danas, hvala im sto nas postuju i ne mesaju se u nase stvari a nema sumnje da smo jedina zemlja koja je kandidat za EU koja nije uvela sankcije Rusiji i hvala predsedniku Putinu sto je danas ovde i sto ce prisustvovati paradi!

Jelena13

pre 9 godina

Današnji razgovori predstavljaju sjajnu priliku za poboljšanje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje!
Nije Putin dosao dzabe u Srbiju!
(hanna, 16. oktobar 2014 16:24)
Naravno,Rusija je uvek bila i bit ce iskren prijatelj nase zemlje,samo treba i dalje da nastavimo da negujemo prijateljske odnose sa njima,a verujem da je to i cilj nasoj valdi

Davorin

pre 9 godina

Nema sumnje da će Rusija uvek biti uz nas, a to je definitivno najbitnije za našu zemlju. Saradnja Srbije i Rusije je na mnogo višem nivou u odnosu na prethodni period. Ovako dobre odnose moramo nastaviti da razvijamo, jer nam je to dobra šansa da se što pre ekonomski oporavimo i napokon krenemo ka razvoju.

hanna

pre 9 godina

Današnji razgovori predstavljaju sjajnu priliku za poboljšanje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje!
Nije Putin dosao dzabe u Srbiju!

Evolucija

pre 9 godina

Rece neka Branka "jednom braca, uvek braca". Pa sta je onda sa nasim saveznicima Amerikancima, Francuzima i Britancima? Zasto ste gospodjo Branka dopustili da vam UDBA i DB isperu mozak i ubede vas da nas oni naprasno mrze? Okrenuli smo ledja svima upravo zbog Rusije i evo dokle smo dogurali.

Lena

pre 9 godina

Mi smo odabrali dobar put. Drago mi je sto smo dobili podrsku od Rusije , sto ce nam u mnogome olaksati dalji napredak u odnosima sa EU. Jedino se nadam da ce i ovi drugi podrzati nas stav ,kada je u pitanju Rusija.

bambi

pre 9 godina

Bilo bi veoma dobro da se kriza u Ukrajini što pre reši i da se malo oslobodimo ovog pritiska zbog problema koji nas se apsolutno ne tiče. Vlada je se jako dobro snašla do sada i svaka im čast. Dolazak Putina je po meni dokaz uspešnosti naše spoljne politike.

bambi

pre 9 godina

Bilo bi veoma dobro da se kriza u Ukrajini što pre reši i da se malo oslobodimo ovog pritiska zbog problema koji nas se apsolutno ne tiče. Vlada je se jako dobro snašla do sada i svaka im čast. Dolazak Putina je po meni dokaz uspešnosti naše spoljne politike.

vlajko.rs

pre 9 godina

Poseta ruskog predsednika je jedan od najznačajnih poteza srpske vlasti u ovoj godini. Dobri odnosi sa ovom mnogoljudnom državom doprineće poboljšanju ekonomskog statusa Srbije. Dobro je što Rusija poštuje odluku Srbije u vezi evrointegracija, jer time dokazuje da je iskren prijatelj Srbije.

Miloje

pre 9 godina

Rusiji je takodje u interesu da Srbija bude ekonomski prosperitetna drzava . Hvala im na podrsci za nas ulazak u EU . Jaka Srbija je garant sigurnosti celog regiona .

Jelena

pre 9 godina

Ova parada je ponos Srbije!Gospodin Putin razume situaciju u kojoj se nalazimo i potvrdjuje pravo prijateljstvo izmedju Rusije i Srbije.

ninna

pre 9 godina

Putin je potvrdio da se trgovinsko-ekonomski odnosi Srbije i Rusije uspešno razvijaju, i da će na današnjim sastancima biti puno tema za razgovor, uključujući i kvote za izvoz automobila Fijat u Rusiju.
Nadamo se i nekomnovom ugovoru!

Bosko

pre 9 godina

Na istoj strani, strani pravednika, na dobrom putu. O cemu god da se danas razgovara sa mocnim Putinom, siguran sam da ce se prvenstveno voditi racuna o nacionalnim interesima Srbije

wewewe

pre 9 godina

Jako je bitno da Srbija ima svoj put,viziju i zelju da po jasno zacrtanim putevima ide do ostvarenja svojih ciljeva.Bilo gde i bilo sa kim da se nalazi premijer uvek ima jednu pricu.

Milan

pre 9 godina

Koja naša vlada, koja to...Jel ja živim u Nikaragvi pa neznam o kome se radi ? Vlada koja ne može da spreči poplave, koja ne može da obezbedi uslove ugroženim porodicama, koja ni jednu fudbalsku utakmicu ne može da obezbedi, koja se održava na leđima penzionera i radničke klase, odnosno skida od pošteno zarađenih para a ne od sive ekonomije ?! Hapsi pa sklapa dilove i pušta tajkune... Nema para za isplatu dobiti al ima za paradu, a da nas napadnu iz okruženja 7 dana bi bilo dovoljno za totalnu okupaciju.

Vlajko87

pre 9 godina

Poseta ruskog predsednika je jedan od najznačajnih poteza srpske vlasti u ovoj godini. Dobri odnosi sa ovom mnogoljudnom državom doprineće poboljšanju ekonomskog statusa Srbije. Dobro je što Rusija poštuje odluku Srbije u vezi evrointegracija, jer time dokazuje da je iskren prijatelj Srbije.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Komicno. Mi kao da nismo suverena drzava? Zasto bi nama bilo ko sprecavao bilo sta? I na osnovu cega? Mi nismo Rusi niti smo hvala Bogu deo Rusije,tragikomicne su izjave gospodara maketa.

ZIVELA RUSIJA

pre 9 godina

Putin nam posla dva akumulatora i sajlu za vucu a Amerikanci nam poklonili tridesetak Hamera. Ma Rusi su nasa pravoslavna braca koji nam uvek pomazu.

potkivač botova

pre 9 godina

Tresla se gora - rodio se mis.
Bio Putin i otisao na dva dana u Italiju. Ima vaznija posla...
E, sta sad, kukala nam majka!?
Ko ce sad da nas vadi iz g.?
Od ljubavi se ne zivi.
Treba da se jede...

Sneza

pre 9 godina

U svakom slucaju, Rusija je pored istorijskih i kulturoloskih veza, dokazala i pokazala u mnogo slucajeva da nam je naklonjena, a nikako ne treba minimizirati njenu ulogu u nasoj energetskoj situaciji/zavisnosti, vojno-tehnicku saradnju, izvozimo na to trziste, jednostavno treba nam

bezimena

pre 9 godina

"Srbija je zahvalna Ruskoj Federaciji što poštuje suverenu odluku Srbije i što je nije pritiskala da odustane od svoje odluke”, rekao je Vučić".

Uvrnuto do besmisla! Kao kada bi se žena zahvaljivala mužu što je ne bije....

Mirce

pre 9 godina

Srbija i Rusija osim sto ekonomski odlicno saradjuju izuzetno se uvazavaju i na politickom planu . Srbija nece uvoditi sankcij Rusiji , a Rusija postuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i podrzava nas evropski put .

Sud

pre 9 godina

Parada je bila super, poruke pobednicke. Sutra je novi dan i ajd sad malo i da radite pa da npr napokon obavite eksproprijaciju zemljista za trasu gasovoda od cijeg tranzita treba da imamo korist, verovatno su vas to gosti danas i pitali dokle je stiglo ?

tamo

pre 9 godina

@Evolucija
Mi okrenuli ledja saveznicima Americi i Engleskoj? A sto je njih bolelo uvo za stradanje srp vojnika u I sv ratu, sto su nas najstrasnije bombardovali kao saveznike '44. i pobili vise ljudi nego Nemci '44, sto su jos '70-tih planirali cepanje Juge na 8 delova, dakle Srbiju na 3, dakle mnogo pre pojave Milosevica (koji im realno jeste okrenuo ledja)??!! I posle smo, kako kazete, mi krivi, i Udba i Rusi?? Ma vazi...

Artemis Faul

pre 9 godina

ja zivim u EU i mislim da Srbija nikad nebih trebala da udje (AC Milan, 16. oktobar 2014 18:02)

Pa ti se lepo vrati ovde da radiš za 200 evra, a možda usput i naučiš gramatiku.

David.sloboda

pre 9 godina

šta li je veče pre dolaska Putina u Beograd Vučić razgovarao sa Bajdenom potpredsednikom SAD da mi je znati, kakve mu je Bajden instrukcije dao da mi je znati? Opasno zamajavanje naroda

Kisobran

pre 9 godina

Rusija je vise puta pokazala da nam je prijatelj i da nas bezuslovno podrzava. Srbija ima svoj cilj ali se nece odreci svojih prijatelja. Verujem da ce poseta Putina unaprediti odlicnu saradnju kakvu imamo sa Rusijom.

Milan

pre 9 godina

koji je datum danas? 20?? e kakva zajebancija brate mili. SNS botovi vidim rade punoiom parom i posle objavljivanja sramne istine kako rade a zasto to rade to mi nije jasno. Da`l misle da ce time promeniti necije misljenje ili da pokazu da ih ima MNOGO? jadno je to sve, mnogo jadno.

dule

pre 9 godina

Možda čovek zna nešto što ti očigledno ne znaš, a to je da mi ovakvi kakvi smo najmanje 30 godina nećemo ući u tu tvoju EU, da li zahvaljujući vama političarima ili samoj EU. Ipak je on u boljim odnosima sa Angelom nego ti.
Još kad bi skupio hrabrost pa da na referendumu proveriš, da li je sem tebe i narod za EU, gde bi nam bio kraj. Čini mi se, gledajući onako nezainteresovano, sa strane, da Putin i Angela više vode računa o Srbima nego vi političari.

Ana76

pre 9 godina

Konačno i mi mislimo na svoje interese....i Rusija i EU....samo da narodu bude bolje. Vučić od prvog dana ide tim putem i ne menja pravac.

sasa

pre 9 godina

Parada je protekla u najboljem redu a Putin je uvelicao ovaj spektakal i bio dragi gost. Ovo je dokaz svih napora Premijera i Vlade da mozemo da saradjujemo sa svakim samo ako su i oni za tu saradnju.

Labud

pre 9 godina

Drago mi je što Rusija podržava ulazak Srbije u EU. Očito je da će Rusija uvek biti uz nas, a to je najbitnije. Moramo i dalje gajiti dobre odnose i saradnju dveju zemalja. Oduvek smo bili u dobrim odnosima, a to se definitivno ne sme kvariti.

Ksenija

pre 9 godina

Ovakva sila da nas podrzava nije mala stvar, neka smo i bratski i prijateljski narod sa Rusima nas drzavni vrh je zasluzan za sirenje i unapredjenje saradnje.

master

pre 9 godina

(Alex, 16. oktobar 2014 18:43)

Da,a najvise na zivotni standard,bedu i nepravdu.Neverovatno koliko smo zaostali kao narod,mislim u razmisljanjima i pogledima na stvarnost,istoriju i istinu.

buda majstor

pre 9 godina

Ma ljudi, nesto me brine! Pitin je izgotivio Dacica kao brata i izljubio, ga iako se Ivica nije trsio kao Vucko... pa jos na kraju pozdravljanja samo sto Putin nije rekao Ivici, vodim te kasnije na jedno pice! Imam nesto da ti ispricam....!

kris82

pre 9 godina

Podrška je prisutne zato što je Srbija jasno postavila svoju politiku,a to je da je EU naš strateški cilj,a sa Rusijom i dalje u prijateljskim odnosima.

Mary

pre 9 godina

Rusija nikada nije vrsila pritisak na Srbiju da odustane od evropskog puta, dok je sa druge strane bilo zahteva da Srbija odustane od Rusije. Ova vlada vodi spoljnu politiku koja je u interesu zemlje.

Vladimir

pre 9 godina

Ova parada je bila fantastična, svi u kući smo gledali sa oduševljenjem. Svaka čast Vladi i premijeru što su se potrudili da ova parada bude održana.

Aco

pre 9 godina

Mislim da je ovo samo nastavak dosadašnje, po meni ispravne politike koju Srbija trenutno vodi. Naša jedina šansa je da zadržimo neutralnost a u isto vreme to nam je i nacionalni interes. U tom svetlu posmatram i ovaj današnji događaj.

kris82

pre 9 godina

Podrška je prisutna zato što je Srbija jasno definisala svoju politiku,a to je da nam je EU strateški cilj,a sa Rusijom i dalje u prijateljskim odnosima.

Verica

pre 9 godina

Prvi svetski rat je pokazao kako volja jedne vojske i junačko srce mogu da poraze i daleko jačeg neprijatelja. Dokazale se reči da boj nebije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka. Naša vojska je celom svetu pokazala umetnost ratovanja i šteta je što nismo znali politički da to kasnije iskoristimo i zauzmemo bolju poziciju u međunarodnim odnosima. Danas ova Vlada bije sličnu bitku protiv ekonomskih nevolja i moramo svi pomoći i ujediniti se da ova borba uspe. Poseta putina i ovi danas potpisani sporazumi su jedan veliki vetar u leđa Srbiji.

Janko

pre 9 godina

Svaka investicija i novo zaposleni su nam zlatna vredni. Verujem da će iz ovako dobrih odnosa koje je Vučić uspeo da izgradi u poslednje vreme proizaći pored ovih sjajnih sporazuma i još neka investicija u Srbiji.

Rocky

pre 9 godina

Znate sta sam ja shvatio? Ne racunajuci fanatike koji se kriju iza patriotizma, a da pritom ne znaju ni pravo znacenje te reci, verujem da umemo da budemo dragi i dobri domacini. Verujem da umemo i da budemo humani, da se medjusobno pomazemo. Verujem da mozemo ljude da delimo na dobre i lose, a ne po nacionalnoj, ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Ali ne verujem u politiku. Mi mozemo da imamo prijatelje iz svih krajeva sveta, ali one prave prijatelje, a ne politicke. Jer, ovako mala i siromasna zemlja, svim politickim silama, od Istoka ka Zapadu, sluzi samo za ostvarivanje, kako to vole da kazu "nacionalnih i politickih interesa".

klementina

pre 9 godina

Rusija je pokazala da je prijateljski nastrojena prema Srbiji i da zeli da pomogne u njenom ekonomskom oporavku time sto ce otvoriti svoje trziste za Srpske proizvode.Takodje, Rusija ne utice na vodjenje spoljne politike Srbije i na reforme koje je Srbija preduzela na putu ka EU integracijama.

Mlata zamlata

pre 9 godina

Ova poseta predsednika Putina, i podrška koju pruža Srbiji, bilo da je u pitanju Kosovo ili pridruživanje EU, je veoma bitna za Srbiju! Rusija je oduvek bila naš saveznik i podrška u najtežim trenucima.

Meow

pre 9 godina

(Milan, 16. oktobar 2014 20:04)
Jasno je da narod podržava ovu vladu, Vučićev rejting nijednog trenutka nije pao, i pored teških reformi, smanjenja plata i penzija, itd.

Stizanin

pre 9 godina

Ocigledno je da Rusi imaju razumevanja za ono sto mi radimo, ali i da cene to sto smo i pored pritisaka ostali dosledni onome sto smo rekli, a pre svega tredicionalnom prijateljstvu i nismo im uveli sankcije, osim toga oni ne zele da nas stavljaju u nezgodnu poziciju i da na bilo koji nacin uslovljavaju nase prijateljstvo, sto bi mi trebali da cenimo i pokazemo zahvalnost za takav njihov stav.

Sergej

pre 9 godina

Svako sebi bira put kojim će ići a na ostalima je da to pozdrave i da nas ne sputavaju i sapliću na svakom koraku. Nije iznenađenje što Srbija ima podršku Rusije i očekujem da saradnju na svim nivoima podignemo na jedan viši nivo.

Vojvodjanka

pre 9 godina

Srbija i Rusija od davnina vode istu borbu protiv nacista i sada posle toliko godina zajednickim snagama se trudimo da ostanemo dosledni tradiciji nasih naroda i ocuvamo bratstvo!

Обично необичан

pre 9 godina

Евидентно је да од сарадње са Русијом можемо имати само користи, стога је ово веома добро.

Aca šmeker

pre 9 godina

Putin razume da je naša zemlja u specifičnoj situaciji i podržava nas u svim našim nastojanjima. Nadam se da i zapadni lideri postupe isto, pa da Srbija krene još brže ka EU, ali i da dodatno poboljša saradnju sa Rusijom.