BG: Zdravstveni radnik pod nadzorom

Zdravstveni radnik koji je jutros u Srbiju doputovao iz afričke države Sijera Leona stavljen je pod zdravstveni nadzor, rekao je direktor "Batuta" Dragan Ilić.

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2014.

11:25

Default images

Ilić je novinarima na skupu "Mere prevencije od ebole" pojasnio da je reč o uobičajenoj proceduri koju prolaze svi građani koji dolaze iz područja ugroženih ebolom.

Zdravstveni nadzor traje minimum 21 dan, koliko traje i period inkubacije, što znači da osoba nije u karantinu već da mora da se javi lekarima na svaku vidljivu promenu zdravstvenog stanja.

"Nemamo podataka koliko zdravstvenih radnika iz Srbije radi ili je radilo u ugroženom području, ali je do sada pod nadzor stavljeno ukupno oko 100 ljudi među kojima je bilo i zdravstvenih radnika" rekao je Ilić.

Ranije je i jedna medicinska sestra stigla iz te države, imala je povišenu temperaturu i bila na infektivnoj klinici a uzorak je poslat u Hamburg u Nemačkoj, u refentnu laboratoriju gde su rezultati pokazali da nema ebole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: