Beč: Kurdi protestovali protiv ID

Više hiljada Kurda demonstriralo je sinoć u Beču iskazujući solidarnost sa građanima i braniocima mesta Kobane u Siriji, i zahtevajući delovanje protiv ID.

Izvor: B92

Subota, 11.10.2014.

10:17

Default images

Više od 30 organizacija, kako kurdskih, tako i austrijskih, organizovalo je skup na koji je, prema proceni policije, došlo 2.000, a prema organizatorima oko 7.000 ljudi.

Demonstranti su uzvikivali parole protiv ID, ali i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, nazivajući ga "teroristom“.

Napad na Kobane je organizovala Turska“, moglo se čuti od demonstranata koji su ukazali da "Kurdima nije potrebna sopstvena zemlja, ali jeste sloboda“.

U slučaju da Kobane padne doći će do ustanka Kurda u Turskoj, upozorila je poslanica stranke Zelenih Berivan Aslan.

Turska ugrožava mirovni proces sa kurdskim stanovništvo ako ostane dalje pasivna u vezi Kobane, dodala je ona pozivajući Austriju da ustane protiv ovog zločina.

Iako su postojale najave da bi moglo doći do nasilja protiv kurdskih demonstracija protest u centru Beča protekao je mirno.

Policija je, prilikom sprovođenja provere identiteta u cilju sprečavanja "ometanja“ skupa, podnela više prijava pošto je kod lica pronašla oružje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: