U protestu udaren radnik fakulteta

Filozofski fakultet u Beogradu podneo tužilaštvu krivičnu prijavu jer je jedan od radnika fakulteta dobio udarac u glavu tokom jučerašnjeg protesta studenata.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

17:44

Default images

Ovo je Tanjugu rekao dekan ovog fakulteta Miloš Arsenijević.

Deo studenata protestovao je u zgradi fakulteta i u jednom trenutku došlo je do koškanja u kome je neko od učesnika protesta udario našeg zaposlenog, rekao je prof. Arsenijević i naveo da su incident zabeležile sigurnosne kamere.

Studenti su između stalog negodovali što je uprava povećala cenu prijave ispita i što, kako su rekli, sprovode druge restriktivne mere prema studentima.

Dekan, međutim, tvrdi da je prvo prijavljivanje ispita elektronskim putem besplatno, a da je na primer taksa za izlazak na ispit treći put povećana za deset odsto i sada je 440 dinara.

Studenti su juče bili nezadovoljni i što studentu prodekanu nije bilo dozvoljeno da se obrati brucošima na svečanom prijemu, čime je, kako su saopštili, narušena višegodišnja tradicija fakulteta prilikom prijema nove generacije akademaca.

Nakon neuspelog obraćanja brucošima, studenti su se priključili protestu i studentskoj šetnji do Trga Nikole Pašića, u organizaciji asocijacije Studentski front koji je protestovao zbog izmena Zakona o visokom obrazovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: