"EU spremna da povuče sankcije RUS"

EU je spremna da ponovo uspostavi poverenje sa Rusijom i povuče sankcije ukoliko bude opipljivog napretka u rešavanju sukoba na istoku Ukrajine, kaže Van Rompej

Izvor: B92

Petak, 26.09.2014.

10:15

Default images

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej je u četvrtak, na sednici Generalne skupštine UN, rekao da je neophodno obezbediti napredak mirovnog procesa, postignutog u Minsku.

On je istakao je da je potrebno da se strane poštuju prekid vatre i povinuju se mirovnom planu, prenela je agencija Itar-Tass.

Zapadne sankcije uvedene Rusiji nisu same sebi cilj i mogu bit revidirane ako bude opipljivog napretka, kazao je predsednik Evropskog saveta.

Rompej je pozvao Kijev da odlučno krene putem reformi, a te privredne, ekonomske, političke i ustvane reforme će, kako je naveo, utvrditi uspeh trajnog političkog rešenja.

Sporazum o pridruživanju EU, koji su prošle nedelje ratifikovali ukrajinska Rada i Evropski parlament, je kompas i šansa da se pomogne Ukrajini da se transformiše u dinamičnu, modernu i otvorenu demokratiju koju njen narod zaslužuje, poručio je Rompej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: