"SVM neće glasati za deklaraciju"

Pastor izjavio da se poslanici SVM neće danas izjašnjavati o deklaraciji o promeni Ustava Srbije ili donošenja novog koju su podneli poslanici DS, LSV i NDS.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

11:40

Default images

Lider Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je, uoči početka sednice Skupštine Vojvodine, rekao da će se predlog deklaracije sigurno naći na njenom dnevnom redu i da će najverovatnije to biti prva tačka.

On je naglasio da će poslanici SVM biti u skupštinskoj sali i davati kvorum za glasanje, ali da u njemu neće učestvovati.

"Učestvovaćemo u raspravi koja će se voditi na tu temu i iznećemo sve argumente zbog kojih mislimo da deklaracija u ovom trenutku nije potrebna", rekao je Pastor novinarima.

On je naglasio da se deklaracija koristi u dnevno političke svrhe, što ne bi smelo za jedno tako važno pitanje..

Kao potvrdu tvrdnje da se deklaracija koristi u dnevno političke svrhe Pastor je kazao da se " za nekoliko dana deklaracije neće sećati ni oni koji su je predložili".

Na pitanje kada će biti održan drugi krug razgovora sa parlamentarnim strankama o politickoj situaciji u Vojvodini, Pastor je rekao da je prethodne dane iskoristio za, kako je rekao, pozadinski rad u tom smeru, da je danas situacija mnogo bolja nego što je bila prošlog utorka i da očekuje da će se do kraja ove sedmice "pojaviti neki novi elementi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: