BIH: Prislušni uređaj u policiji

U Graničnoj policiji BiH pronađena su tri uređaja za prisluškivanje, od kojih je jedan nelegalan, javlja Radiotelevizija Republike Srpske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

20:21

Default images

Za ostala dva prišlušna uređaja, koji su legalni, utvrđeno je da ne postoje uredne evidencije,

Za sada nije poznato ko je i kada, kao ni sa kojim ciljem taj uređaj uneo u zgradu Granične policije, izjavio je direktor te policijske agencije BiH Zoran Galić.

Granična policija poseduje dva legalna uredaja za prisluškivanje koja su prijavljena Ministarstvu bezbednosti BiH i koja su smeštena u za to namenjenu prostoriju.

Legalni uređaji za prisluškivanje koriste se isključivo po sudskom nalogu, a prostorija u kojoj su smešteni pod stalnim je video nadzorom.

Nelegalni uređaj pregledom prostorija Granicne policije pronašla je inspekcija koju je formirao Galić.

Tokom kontrole u kojoj je uređaj otkriven, zatečen je jedan službenik Granične policije kako uništava dokumentaciju, a utvrđeno je da službenici koji su koristili ove uređaje nisu imali ovlašćenja za prisluškivanje.

Zbog ovog slučaja, u Graničnoj policiji prethodnih dana bilo je kadrovskih promena u Centralnoj istražnoj kancelariji.

Galić je rekao da je naložio interno premeštanje 39 službenika koji su mogli koristiti otkrivene uređaje, kako bi se sprečilo eventualno ometanje istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: