Važna mera, ali ne jedina neophodna

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm izjavio je da su mere fiskalne konsolidacije koje je najavio premijer Vučić važan i hrabar korak u dobrom pravcu.

Izvor: B92

Subota, 20.09.2014.

23:04

Default images

"To je važan korak koji vodi u dobrom pravcu. Mislim da je to i hrabar korak jer nije lako smanjiti penzije i plate u ovako teškim vremenima ali verovatno je neophodno smanjiti budžetski deficit", rekao je Vilhelm Tanjugu.

To, kako je ocenio, svakako nije jedina mera koju srpska vlada treba da preduzme radi poboljšanja privrednog okruženja.

"Mislim da vlada mora da sagleda i prihodnu stranu jer su podjednako važne i prihodna i rashodna strana", dodao je on.

Nemački ambasador je izrazio uverenje da će najavljene mere biti primenjene kao i da će biti dopunjene drugim merama.

"Znam da vlada razmišlja o tome jer je krajnji cilj povećanje rasta i stimulisanje privrede i to će sigurno biti urađeno u skorijoj budućnosti", rekao je on.

"Kao što je saopštila Evropska komisija, a i drugi, i ja veoma cenim najavljene mere premijera Srbije", rekao je Vilhelm.

Podsetimo, premijer Vučić je u četvrtak najavio da će plate u javnom sektoru veće od 25.000 dinara biće smanjene za 10 ili 10,5 odsto, a da mere štednje neće obuhvatiti većinu penzija.

Kancelarija Svetske banke u Srbiji saopštila je danas da podržava mere fiskalne konsolidacije koje je najavio Vučić, a da je ključno da se sprovedu brzo i u potpunosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: