Bombaški napadi u Iraku, 30 mrtvih

Još 15 ljudi poginulo je večeras u seriji bombaških i minobacačkih napada u Iraku, pa je ukupan broj žrtava danas povećan na 30, saopštili su irački zvaničnici.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

17:17

Default images

Agencija Rojters je javila da su večeras izvedena tri samoubilačka napada automobilom-bombom u šiitskoj četvrti Bagdada, Kadimiji, a nakon toga je ispaljeno 12 minobacačkih granata.

Najsmrtonosniji napad ranije danas počinjen je u Tubačiju, trgovačkom kvartu Bagdada, gde su u eksploziji bombe poginule četiri osobe, a 10 je povređeno, saopštila je policija.

U drugom delu iračke prestonice, u bombaškom napadu u blizini radionice za popravku automobila, poginule su tri, dok je povređeno osam osoba.

Kako je javio AP, u blizini jedne bagdadske pijace je u eksploziji bombe poginulo troje ljudi, a 11 je ranjeno.

Medicinski izvori su potvrdili podatke o žrtvama, dok su policijski zvaničnici govorili pod okriljem anonimnosti, jer im nije dozvoljeno da se obraćaju medijima, dodaje američka agencija.

Za sada nije poznato ko stoji iza napada, ali, kako konstatuje AP, oni su usledili u trenutku kada ekstremistička organizacija Islamska država nastoji da okupira sve veći broj teritorija u Iraku i Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: