Zakupci iz Depoa traže da ih prime

Zakupci tezgi u Tržnom centru Depo, koji je nedavno izgoreo, okupili su se ispred Skupštine grada Beograda i traže da ih neko od nadležnih primi.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2014.

10:26

Default images

Nose transparente na kojima piše "Vučiću, pomozi", "Zapaljeni i poniženi" i "Ne dozvolite da budemo oterani, zar u ovoj krizi nikog nije briga što će 1.000 ljudi otići na biro".

Okupljeni zakupci imaju i pismo koje su, kako kažu, predali za premijera Aleksandra Vučića, u kome, između ostalog, traže da budu samešteni u treću halu Depoa koja nije izgorela.

Oni mole Vučića da im pomogne i navode da su primer onoga što premijer navodi kao svoj prioritet, a to je borba za svako radno mesto.

Zakupci tezgi naveli su da ne mogu da prodaju robu na pijacama već žele da budu smešteni u trećoj hali Depoa, dok se ne renovira hala u kojoj su bili.

Naveli su i da će ostati ispred Skupštine dok ih neko od nadležnih ne primi.

Mali: Moramo da vodimo računa o bezbednosti

Foto: Tanjug/Arhiva
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da grad nije izbegao rešavanje problema Depoa, ali da se mora poštovati procedura.

"Ja ne mogu da prihvatim pritisak da oni sada traže nešto što nije sigurno, jer moramo da vodimo računa o bezbednosti. Dali smo im mogućnost da na bilo kojoj lokaciji Gradskih pijaca koriste tezge besplatno kako bi zaradili novac", rekao je Mali novinarima u Zemunu.

Mali je naglasio da zakupci iz Depoa imaju svakodnevnu komunikaciju sa direktorom GSP-a i sa direktorom Gradskih pijaca i da nije potrebno da se on lično sa njima nalazi.

"Mi ćemo obnoviti Depo jer je to spomenik kulture, ali ne možemo mimo pravila. Zakupcima će biti omogućeno da se vrate u Depo", napomenuo je Mali.

Mali je rekao da policija radi na raščišćavanju štete od požara i da se radi na njenoj proceni, kao i da se pravi projekata kako će Depo izgledati u narednom periodu.

DS traži raspravu o zakupcima tezgi

Odbornici Demokratske stranke zatražili su da gradska Skupština na današnjoj sednici raspravlja o zahtevima zakupaca tezgi iz Depoa kritikujući aktuelnu vlast, dok je odbornička grupa SNS odbacila te kritike uz poruku da će to pitanje uskoro biti rešeno kroz dogovor sa njima.

Šef odbrnika DS Balša Božović zatražio je da se pitanje Depoa uvrsti na dnevni red današnje sednice ili da se hitno zakaže nova.

Pitanje 160 tezgi možemo da rešimo za minut ako postoj malo dobre volje“, rekao je Božović.

On tvrdi da su zakupci tezgi u Depou prikupili 20.000 potpisa kojima traže da njihovo pitanje bude hitno rešeno, ali da na to nisu dobili odgovor od nadležnih.

Božović smatra da zahtev predstavnika Depoa, da budu smešteni u treću salu tog objekta nije problematičan, a rekao je i da je u pitanju egzistencija velikog broja porodica i da nije u redu da radnici budu poslati na biro već treba da im se izađe u susret.

Njemu je odgovorio šef naprednjaka u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić koji je naglasio da će se uskoro videti da li je postignut dogovor sa zakupcima tezgi kojima je ponuđeno više rešenja.

Beograd i gradska vlast će se uvek brinuti o bezbednosti svih građana, a mi smo za kompromis uvek spremni“, rekao je Jovičić.

On je rekao i „da mu je žao što se Božović o problemu Depoa interesuje samo danas, iako je to pitanje otvoreno već mesec dana“.

To je prema njegovoj oceni, manir DS, da govori o nečemu bez ulaska u suštinu problema i njegove analize.

„Mi ne srećemo ljude na ulici već razgovaramo o njihovim problemima i idemo im na noge“, zaključio je Jovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: