"Dajte izveštaj o obnovi Obrenovca"

Demokratska stranka zatražila je od Gradske vlasti u Beogradu da dostavi izveštaj o obnovi Obrenovca koji je pogođen majskim poplavama.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 17.09.2014.

15:15

Default images

Demokrate tvrde da obnova Obrenovca ne ide po planu.

Šef odborničke grupe DS u gradskoj skupštini Balša Božović rekao je da su demokrate nekoliko puta podnosile sličan zahtev jer sumnjaju da je "obnova doživela fijasko i da mnogi građani neće prezimeti zimu u svojim domovima". "Ceo ovaj posao ne ide u željenom pravcu", rekao je Božović.

"Veoma smo zabrinuti izjavom direktora Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marka Blagojevića da obnova ne ide u željenom pravcu ni željenim tempom. Prema njegovom izveštaju, pomoć je primilo dve trećine građdjana, a podsetiću da su rekli će već do sada biti gotova", kazao je on.

Božović isitče da je od 6.900 zahteva za pomoć u Obrenovcu, 3.900 uslišeno, dok 3.000 ljudi još čeka.

"Mi smo postavili pitanje kakva je ovo gradska vlast koja 150 porodica podstanara nije obezbedila ni na kakav način, šta je sa nosiocima stanarskih prava koji su u stanovima i kućama vlasništva raznih kompanija koje su u blokadi i šta je sa 2.000 malih preduzetnika koji nisu primili ni dinar pomoći", dodao je Božović.

On je upitao kako je moguće da Srbija posle majskih poplava još uvek nije uradila ništa na nasipima.

"U Obrenovcu nasipi nisu popravljeni niti se na tome radi. Na osnovu čega onda Mrioslav Čučković tvrdi da je tamo sve u redu i da obnova ide po planu", naveo je Božović.

Prema njegovim rečima, gradonačelniku Beograda Siniši Malom je upućena molba za izveštaj o obnovi Obrenovca koji predsednik Skupštine opštine Obrneovac Željko Jovetić traži već tri meseca. Jovetić tvrdi da relevantne institucije u zemlji, poput Srbijavoda, Beogradvoda, Grada i izvršnih opštinskih organa nisu dostavile izveštaje o poplavama i o obnovi.

"Mnogi problemi tamo postoje, građani se tamo bune i javno izražavaju nezadovoljstvo, ali se o tome ne govori niti se o tome vodi računa", zaključio je Balša Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: