Sestra Carnajeva pretila bombom

Sestra osumnjičenih za bombaški napad na bostonskom maratonu, 2013. godine, Ajlina Carnajeva (24), uhapšena zbog sumnji da bi mogla da izvrši bombaški napad.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

08:45

Default images

Carnajeva, žitelj Bergena u američkoj saveznoj državi Nju Džersi, "uhapšena je i optužena za teško uznemiravanje", navela je njujorška policija, prenela je agencija AFP.

Ona je sestra Čečena Džohara i Tamerlana Carnajeva, optuženih za napad na maratonu u Bostonu, u kojem su ubijene tri i ranjene 264 osobe.

Prema policiji, Carnajeva je pretila telefonom ženi na Menhetnu rečima da "poznaje ljude koji mogu da stave na nju bombu".

Carnajeva je u sredu privedena u policijsku stanicu u njujorškom distriktu Harlem, gde joj je odredjeno saslušanje za 30. septembar, posle čega je puštena.

Tamerlan je tokom policijske potrage prošle godine ubijen dok je njegov mladji brat Džohar u zatvoru, a sudjenje treba da mu počne u novembru.

Tužioci su najavili da će tražiti smrtnu kaznu za Džohara Carnajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: