Vojska i KFOR pojačavaju patrole

Posle ubistva pripadnika Žandarmerije kod Kuršumlije, Vojska Srbije i KFOR najavili su hitno pojačavanje zajedničkih patrola.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

13:03

Default images

S druge strane, zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić rekao je da Ministarstvo istražuje incident koji se dogodio kraj Merdara.

Načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković i komandant međunarodnih snaga Salvatore Farina dogovorili su pojačano prisustvo svojih pripadnika na administrativnoj granici s KiM, a posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume.

Diković je, u telefonskom razgovoru s generalom Farinom, tražio veće angažovanje snaga Kfora duž administrativne linije,"kako bi se sprečile ilegalne aktivnosti na tom području".

On je posebno istakao da je nedopustivo da se grupe civila naoružanih automatskim puškama slobodno kreću, da bespravno seku šumu i napadaju snage bezbednosti Republike Srbije, koje ih u tome potpuno legitimno sprečavaju.

“Pri tome, ti naoružani civili čine teroristička akta, kao što je napad na pripadnike Žandarmerije Republike Srbije“, rekao je Diković.

General Farina je, takođe, osudio napade na snage bezbednosti Republike Srbije, dodala je Vojska Srbije u saopštenju objavljenom na svom sajtu.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić rekao je da Ministarstvo istražuje incident u kojem je poginuo srpski žandarm, potvrdio je da su šumokradice upale na teritoriju Srbije i dodao da policija Kosova pokušava da ih nađe.

"Zvaničan izveštaj daćemo nakon prikupljanja svih informacija u vezi sa incidentom koji se desio u tom području", rekao je Rašić.

Pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo od posledica rana zadobijenih u napadu na srpsku policiju u Kopnenoj zoni bezbednosti.

On je teško ranjen u rejonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija kada je više, za sada nepoznatih, osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: