Potrebna RhD negativna krvna grupa

Institut za transfuziju krvi Srbije (ITKS) saopštio je danas da su rezerve krvi RhD negativnih krvnih grupa drastično smanjene.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2014.

10:23

Default images

Prethodnog vikenda transfuziološki je zbrnut veliki broj veoma teških pacijenata, od kojih najveći broj ima upravo RhD negativnu krvnu grupu.

ITKS napominje da su ovog leta potrebe za krvlju bile izuzetno velike, da je intenzit rada instituta svih letnjih meseci bio nesmanjen i da je u beogradskim zdravstvenim ustanovama urađen veliki broj složenih hirurških intervencija koje se ne mogu obaviti bez transfuziološke podrške.

Kako će se trend smanjenog odziva nastaviti sve do kraja septembra, ITKS poziva građane RhD negativnih krvnih grupa i sve ostale ljude dobre volje da daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, svakog dana od 7 do 19 sati, u autobusu na Studentskom trgu od 9 do 19 sati, u Urgentnom centru od 9 do 16 sati ili u nekoj od ekipa instituta na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: