Imamo li kandidata za fotelju UN

Vlada Srbije još nije donela odluku o svom kandidatu za generalnog sekretara UN, a iz okruženja svoje predloge dale samo Slovenija i Bugarska, piše Blic.

Izvor: Blic, Tanjug

Ponedeljak, 25.08.2014.

07:39

Default images

Očekuje se da će uskoro svoje diplomate formalno kandidovati i Slovačka, Hrvatska, neka od balitičkih zemalja, ali i Turska i Srbija, dodaje beogradski dnevnik pozivajući se na diplomatske izvore.

Prema pisanju ovog lista, iz okruženja bivšeg šefa diplomatije i predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića stižu nezvanične potvrde da će se Jeremić kandidovati i da ima podršku vlade, ali u kabinetu premijera Aleksandra Vučića "Blicu" su rekli da do sada "nikakvog dogovora nije bilo".

Jeremić za sada ima samo usmenu podršku šefa diplomatije Ivice Dačića, dodaje list.

Pozivajući se na saznanja u diplomatskim krugovima, Blic piše da se očekuje se da će Slovačka predložiti ili sadašnjeg ili bivšeg šefa diplomatije, Miroslava Lajčaka ili Jana Kubiša a Hrvatska ministarku spoljnih poslova Vesnu Pusić.

Slovenija je, kako list dodaje već podržala bivšeg predsednika Danila Tirka a Bugarska direktorku Uneska Irinu Bokovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: