Dinkić u ponedeljak o "Galenici"

Bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić će u ponedeljak u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal biti saslušan o slučaju "Galenika", piše Informer.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

23:43

Default images

Dinkić je za ovaj list rekao da je pozvan u svojstvu svedoka.

Dinkić će, navodi list, morati da objasni da li je kao ministar 2010. godine učestvovao u donošenju odluke da se sa računa "Velefarma" skine blokada "Galenike", zbog čega su budžet i državna farmaceutska kompanija pretrpeli milionsku štetu.

"Neko iz državnog vrha je naredio rukovodstvu 'Galenike' da povuče menice kojima je bio blokiran račun 'Velefarma'. Tako je naneta milionska šteta kompaniji, a ovom odlukom je istovremeno dozvoljeno jednoj drugoj farmaceutskoj kući u nemačkom vlasništvu da preko reda naplati dugove. Sumnja se da je Dinkić, kao tadašnji ministar ekonomije, učestvovao u ovoj odluci", piše Informer.

Dinkić je za taj list potvrdio da je dobio pozov, ali tvrdi da neko "namerno daje pogrešne informacije".

"Pozvan sam u svojstvu svedoka. Neki drugi ljudi su osumnjičeni", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: