Pastor vodi pregovore

Najkasnije početkom naredne sedmice Ištvan Pastor otpočeće seriju razgovora o formiranju nove, koncentracione vojvođanske vlade, saznaju Novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

21:59

Default images

Njegovim dogovorom s Aleksandrom Vučićem, SNS je, praktično, za to potvrdila svoj pristanak, poziv će biti upućen i svim drugim strankama koje imaju poslanike u Skupštini Vojvodine, a ko će mu se još odazvati za sada je neizvesno.

"Niko nas još nije zvao, a kada se to desi, naša odluka će zavisiti od toga da li će se uvažiti osnovna programska načela LSV vezana za Vojvodinu", kaže za naš list zamenik predsednika te stranke Bojan Kostreš.

S obzirom na to da je NDS, doduše privremeno, istupio iz pregovora o rekonstrukciji pokrajinske vlade koje su ta stranka i LSV, do dogovora Vučića i Pastora, vodile s DS, Kostreš nije mogao da precizira šta će biti s tim pregovorima.

"Najpre moramo da vidimo gde se zapravo nalazimo, jer mi i DS zajedno imamo manje od 60 poslanika i ako se NDS sa svojih pet mandata ne vrati, praktično više nemamo većinu u Skupštini Vojvodine", dodao je on.

Pastorov poziv još nije stigao ni u DS, koja ga, mada ponavlja stav da neće u istu vladu sa SNS, ipak ne odbacuje unapred.

"Kada nas, i ako nas, gospodin Pastor bude zvao, stranački organi će odlučiti hoćemo li poziv prihvatiti ili ne", kaže za Novosti predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: