MK: Dvoje Srba se bori za život

Dve osobe, koje su juče povređene u udesu u Makedoniji u kom je stradala i jedna beba, i dalje su u kritičnom stanju.

Izvor: Blic, Tanjug

Utorak, 29.07.2014.

14:42

Default images

Marija Marinković (30) i njen dever Nikola Marinković (24) iz Ćuprije koji su juče povređeni u stravičnom sudaru na putu Đevđelija - Veles u Makedoniji, i dalje su u kritičnom stanju i lekari skopskog Kliničkog centra "Majka Tereza" se bore za njihove živote, saznaje "Blic".

Njih dvoje nalaze se na Odeljenju reanimacije i stanje im je kritično. Nikola se nalazi u komi, dok je njegova snaja imala nekoliko operacija, između ostalih i kičme.

Kako "Blic" saznaje u KC "Majka Tereza", oni su pod konstantnim lekarskim nadzorom i lekari daju sve od sebe da ih spasu.

U nešto boljem stanju je Milica Novović (20) iz Niša koja je zadobila prelom karlice, zbog čega je takođe operisana. Njeno stanje je za sad stabilno i takođe je pod neprekidnim lekarskim nadzorom.

Najmlađi povređeni putnik Matija Marinković (5) koji je zadobio prelom butne kosti i kolena, operisan je i on nije životno ugrožen.

Povređeni Nikola Gavrilović (20) iz okoline Niša smešten je u skopskoj Hiruškoj klinici "Sveti Naum Ohridski", gde je zbog povreda unutrašnjih organa takođe operisan.

Podećamo da je u nesreći koja se juče dogodila na putu Đevđelija- Veles poginuo osmomesečni Andrija Marinković iz Ćuprije. U sudaru su učestvovala dva vozila "škoda fabija", u kojoj je bila porodica Marinković, i "ford fiesta" u kojoj su bili Novovićeva i Gavrilović.

Vozači Dragan Marinković (34) i Rajko Radojković (21) zadobili su samo lakše povrede jer su se vozila sudarila bočnim stranama.

U tužilaštvu u Kavadarcima kažu da istraga u vezi jučerašnje saobraćajne nesreće, koja se desila na putu Demir Kapija-Utrovo, sporo napreduje zbog teških povreda putnika.

"Još uvek radimo na utvrđivanju uzroka nesreće. Do sada nismo saslušali povređene jer su u teškom stanju a to usporava istragu. Trenutno kompletiramo predmet potrebnim skicama, fotografijama, rezultatima analize krvi za prisustvo alkohola", rekao je u telefonskom razgovoru javni tužilac Petar Trajkov koji je i obavio uviđaj na mestu nesreće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: