Šrapneli oborili malezijski avion?

Još neobjavljeni podaci iz "crne kutije" malezijskog aviona, pokazuju da je pao na istok Ukrajine jer je pogođen šrapnelima izazvanim eksplozijom projektila.

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

19:11

Default images

"Projektil je napravio ono čemu je namenjen - rušenju aviona", rekao je danas evropski zvaničnik vazduhoplovne bezbednosti za američku tv mrežu CBS News.

Podaci registrovani u "crnoj kutiji" upućuju na "veliku eksplozivnu dekompresiju".

Radi se o neslužbenim podacima.

"Crna kutija" poslata je na detaljnu analizu u London.

Međunarodni stručnjaci odustali su danas od planiranog obilaska mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine zbog sukoba između proruskih snaga i ukrajinskih vojnika u tom području, objavio je šef posmatračke misije OEBS i dodao da će to uraditi sutra.

Avion "Malezija erlajnsa" sa 298 putnika i članova posade se srušio 17. jula na istoku Ukrajine, pri čemu Zapad veruje da su ga raketom zemlja-vazduh oborili pripadnici proruskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: