Isa Mustafa suspendovao aktivnosti

Predsednik Skupštine Kosova Isa Mustafa je, poštujući odluku Ustavnog suda, suspendovao sve aktivnosti na toj funkciji, saopšteno je iz Skupštine Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

16:55

Default images

"U skladu sa ovom odlukom, gospodin Mustafa je suspedovao sve aktivnosti u svojstvu predsednika parlamenta do konačne odluke ustavnog suda", kaže se u saopštenju.

Ustavni sud Kosova je danas doneo privremenu meru do konačne odluke suda kojom se suspenduje odluka o izboru Isa Mustafe za predsednika kosovskog parlamenta.

Istovremeno, prema toj odluci, Skupština Kosova treba da se uzdrži od bilo kakvih radnji do konacne odluke Suda, kaže se u odluci i ističe da ona odmah stupa na snagu.

Odluku Ustavnog suda Kosova je pozdravila i postizborna opoziciona koalicija Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, ocenjujući da je ona uobičajena u ovakvim situacijama.

"Koalicija DSK, AZBK i IK poštuje ovaj akt Ustavnog suda i očekuje od njega da dokaže profesionalizam i nepristrasnost u konačnoj odluci", kaže se u reagovanju postizborne koalicije.

Poslanici vladajuće Demokratske partije Kosova su pred Ustavnim sudom osporavali ustavnost postupka izbora predsednika Skupstine Kosova,
ističući da je bilo "povrede člana 67 Ustava Republike Kosovo" i Poslovnika Skupstine Kosova.

Oni su od suda zatražili i uvodjenje privremene mere, odnosno da obustavi proces konstituisanja Skupštine do konacne odluke suda, pošto smatraju da bi izostanak te mere uzrokovalo nepopravljivu stetu u funkcionisanju institucija Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: