Hapšenja u Nišu

Niška policija uhapsila direktorku privrednog društva NISSA a. d. Niš Snežanu Trenčić i poreskog inspektora Srđana Zdravkovića.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 23.07.2014.

10:11

Default images

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanja službene isprave i pranja novca uhapšena je Snežana Trenčić, direktorka privrednog društva NISSA, a. d. Niš.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je i Srđan Zdravković, poreski inspektor u upravi Niš, a krivičnom prijavom, zbog pranja novca, obuhvaćen je i Zoran Ajković zvani Ajkula, koji je priveden u Crnoj Gori po međunarodnoj poternici i u pritvoru čeka izručenje Srbiji, potvrđeno je u MUP-u za B92.

Sumnja se da je Ajković, od januara do marta 2008. godine, novac dobijen prodajom lokala u Nišu, koji je uplaćen na njegov dinarski račun, u iznosu od 23,9 miliona dinara, preneo na dinarski račun druge banke, a potom novac nalozima za prenos u ukupnom iznosu 22,8 miliona dinara prenosio na prolazni račun banke, s kojeg su isplaćivane zaostale plate radnika preduzeća NISSA.

Sumnja se da je Trenčićeva izvršila krivična dela falsifikovanje službene isprave i pranje novca pomaganjem Ajkoviću, članu Upravnog odbora preduzeća NISSA i jednom od članova Konzorcijuma za kupovinu tog društvenog preduzeća.

Osumnjičena se tereti da je, u toku 2008. godine, s Ajkovićem sklopila Ugovor o pozajmici u iznosu od 22,8 miliona dinara, u kojem je unet neistinit podatak da je novac Ajković uplatio na žiro-račun preduzeća, a sumnja se da potiče iz izvršenog krivičnog dela poreska utaja.

Takođe, sumnja se da je Trenčićeva omogućila protivpravnu imovinsku korist poreskom obvezniku Ajkoviću u iznosu od 22, 2 milona dinara i za toliki iznos oštetio budžet Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: