Kosmajac na informativnom razgovoru

Dragoslav Kosmajac, kojeg je premijer Aleksandar Vučić označio kao glavnog narko bosa, sinoć je bio na informativnom razgovoru u Kotoru, prenose Vijesti.

Izvor: B92, vijesti.me

Utorak, 22.07.2014.

00:55

Default images

Kako je objavio ovaj podgorički list, Kosmajac se nalazi u Centru bezbednosti Kotor gde je na informativnom razgovoru kao "bezbednosno interesantna osoba".

Kosmajac će najverovatnije biti proteran iz Crne Gore, pišu Vijesti, zbog brojnih priča i kontroverzi koje se vezuju za njegovo ime.

Njegov sin Lazar je nedavno pušten iz zatvora u Spužu, nakon što je uhapšen jer je pobegao saobraćajnoj policiji.

Dragoslav Kosmajac se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca drogom.

Mediji u Srbiji su objavljivali da su njegovo ime pominjali i svedoci saradnici i optuženi u postupcima protiv Zemunskog klana, imenujući ga kao osobu od koje su pripadnici tog kriminalnog klana nabavljali drogu.

Navodno je povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi, i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

Sumnja se i da je blizak i sa optuženim narko-bosom iz Pljevalja, Darkom Šarićem.

Uprkos podacima koje o njemu ima policija, nikada nije bio uhapšen, jer navodno, policija protiv njega nikad nije imala dovoljno dokaza.

U crnogorskim medijima ranije se pisalo da je Kosmajac iz Crne Gore pobegao u BiH.Inače, iz Trebinja je potvrđeno da on ima ličnu kartu izdatu u tom gradu, kao i da poseduje pasoš BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: