Petak, 18.07.2014.

19:12

Oporavak za mališane iz Obrenovca

Grupa od desetoro dece iz Obrenovca, uzrasta od 10 do 12 godina, otputovaće večeras u mesto Vir u Dalmaciji, a na oporavak ih upućuje Crveni krst Beograda.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je najavljeno iz Gradske uprave, deca će, uz dva pratioca, boraviti u Viru do 25. jula, a njihov oporavak finansira Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" iz Zagreba.

U toku je i prikupljanje sredstava za Program oporavka dece iz siromašnih porodica i dece iz poplavljenih područja iz Beograda.

Crveni krst Beograda je u saradnji sa gradom Beogradom i JKP "Infostan" inicirao da uz junske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta Beograda i uključe se u akciju prikupljanja sredstava za sedmodnevni oporavak 200 dece.

Do 18. jula se tom pozivu odazvalo 5.766 domaćinstava i uplaćeno je 2.324.679 dinara.

Po okončanju postupka javne nabavke znaće se mesto u koje će deca biti upućena na oporavak, a prva grupa mališana iz Obrenovca uzrasta od osam do 12 godina treba da krene na oporavak 7. avgusta.

Crveni krst Beograda zahvalio se sugrađanima na iskazanoj solidarnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Podeli: