Vučić dominira, Dačić kaska

Aleksandar Vučić bio zastupljeniji u medijima dok je bio prvi potpredsednik Vlade od tadašnjeg premijera Ivice Dačića, a od formiranja vlade razlika se povećala

Izvor: B92

Subota, 12.07.2014.

10:30

Default images

Prema podacima agencije za praćenje i analizu medija Kliping, premijer Vučić je trenutno tri puta zastupljeniji u medijima od Dačića, sada prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova.

Primera radi, o Vučiću je u januaru ove godine, dakle pre vanrednih parlamentarnih izbora, bilo 2.448 medijskih objava, a o Dačiću 1.819, dok je u junu, posle izbora i formiranja vlade, bilo 3.279 prema 1.021, takođe u korist lidera naprednjaka i novog premijera.

"U prvih šest meseci 2014. evidentan je drastičan pad broja medijskih objava o Ivici Dačiću, pogotovo nakon izbora i formiranja nove vlade, dok je broj objava o Aleksandru Vučiću porastao za 30 odsto u poređenju s početkom godine. Interesantan je podatak da je Vučić bio zastupljeniji u medijima i u periodu neposredno pre izbora, dok je premijer bio Dačić, ali je tada razlika bila znatno manja nego što je sada slučaj“, navodi se u analizi Klipinga, u koju je Danas imao uvid.

Ukoliko se uporede jun 2013. i jun 2014, primetan je porast ukupnog broja objava o liderima SNS i SPS, ali i dramatičan pad medijske prisutnosti Dačića i još izrazitiji trend Vučićevog rasta.

"Objašnjenje za veliku disproporciju medijskog interesovanja i izveštavanja o predsedniku i prvom potpredsedniku Vlade, u poređenju sa periodom kada su uloge bile obrnute, može se pronaći u dominantnom nastupu Vučića u vezi sa gotovo svim političkim i ekonomskim dešavanjima u državi. S druge strane, Dačić se oglašava uglavnom u vezi sa svojim resorom inostranih poslova, kao i o dešavanjima unutar svoje partije“, istakao je za Danas Ilija Vučević iz agencije Kliping.

Potpredsednici

Analiza agencije Kliping pokazuje da se od potpredsednika Vlade Srbije, izuzev Ivice Dačića, u medijima u junu najčešće pojavljivala Zorana Mihajlović (478 objava), a slede Rasim Ljajić (283 objave) i Kori Udovički (130 objava).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: