Lugansk:Oboren ukrajinski bombarder

Ukrajinski Štab za antiterorističke operacije saopštio da se nastavljaju sukobi ukrajinskih i proruskih snaga kod sela Zelenopolje u Luganskoj oblasti.

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

14:21

Default images

Ukrajinske i ruske agencije, prenoseći i izjavu savetnika ministra unutrašnjih poslova, javljaju da je poginulo približno 30 ukrajinskih vojnika, dok "Glas Rusije" javlja da su proruske snage u regionu Luganska navodno oborile ukrajinski borbeni avion.

"Naši ljudi su oborili ukrajinski bombarder u blizini grada Perevalska", izjavila je portparolka samoproglašene Luganske Narodne Republike Olga Čigrina, dodajući da su dva nezavisna izvora potvrdila vest o tom incidentu. To je drugi ukrajinski borbeni avion koji su proruske snage oborile od početka jula.

Zorjan Škirjak rekao je na brifingu u Kijevu da su proruske snage otvorile jutros vatru iz višecevnog raketnog bacača "Grad" kod tog sela u Sverdlovskom rejonu Luganske oblasti i da je poginulo 30, a moguće i više ukrajinskih vojnika, prenela je agencija Interfaks-Ukrajina.

U Štabu za antiterorističku operaciju, međutim, nisu mogli da potvrde tačan broj poginulih.

"Tamo su pozicije 24 motorizovane brigade i još neke jedinice. Jedino što je, nažalost, poznato jeste da ima više desetina naših žrtava i da je vrlo mnogo ranjenih", rečeno je agenciji UNN u tom štabu.

Ruskoj informativnoj agenciji (RIA) Novosti u štabu samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) potvrđeno je da su ustanici pucali na kolonu ukrajinskih snaga kod Zelenopolja iz bacača "Grad".

"Prema našim podacima, vatri je bila izložena 24. motorizovana brigada iz Lavova. Tačan broj poginulih je nepoznat, moguće je da ih ima dvadeset-trideset. Kolona je uništena", rekao je toj agenciji neimenovani predstavnik ustanika, koji navode da se ta brigada kretala duž granice sa Rusijom kako bi opkolila teritoriju koju drže proruske snage.

Portparol Štaba za antiterorističku operaciju Vladislav Seleznjov najavio je za agenciju UNIAN da će detalji biti poznati kasnije danas i da biti saopšteni "najverovatnije sa najvišeg nivoa".

"Broj žrtava se precizira", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: