Petak, 11.07.2014.

19:53

NS:Dejanu Kovačeviću ustupljen stan

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je Dejanu Kovačeviću, Novosađaninu koji je rođen sa velikim invaliditetom, ugovor o ustupanju stana na korišćenje.

Izvor: Tanjug

Default images

Izražavajući zadovoljstvo što je jedan od mnogih problema sa kojima se susreću sugrađani rešen na kvalitetan način, Vučević se zahvalio Kovačeviću na strpljenju jer se na odluku o ustupanju stana čekalo dosta zbog administrativne procedure.

"Zahvaljujem se i Stambenoj komisiji grada Novog Sada koja je uvažila moju preporuku da se stan dodeli Kovačeviću, kao i kompaniji 'Agropanonka' koja je učestvovala u opremanju tog stana i prilagodila ga Dejanovim potrebama", rekao je Vučević, koji je Kovačeviću poželeo da u budućnosti u borbi sa životnim problemima iskaže hrabrost kakvu je pokazivao i do sada.

Gradonačelnik Novog Sada je dodao da bi voleo da i vlasti na pokrajinskom nivou imaju više sluha i zajednički sa gradom pomognu u rešavanju problema građana.

Direktor kompanije "Agropanonka" i počasni konzul Belorusije u Srbiji Dragoljub Švonja rekao je da Dejana Kovačevića poznaje već desetak godina i da je od trenutka kada ga je upoznao impresioniran njegovom borbom kroz život.

"Znam da se obraćao mnogima za pomoć i rešavanje stambenog pitanja i drago mi je što je baš grad Novi Sad našao mogućnost da mu pomogne", rekao je Švonja, dodajući da mu je drago što je i on lično imao priliku da učestvuje u realizaciji pomoći Kovačeviću.

Obraćajući se novinarima Kovačević je rekao da su ga toliko preplavile emocije da će svoju izjavu pročitati.

On je kazao da je rođen bez obe ruke i jedne noge, da su ga roditelji napustili odmah po rođenju i da je najranije detinjstvo proveo po bolnicama.

"Najteže mi je bilo kada dođe Božić i Uskrs i kada ostanem sam sa medicinskim osobljem. Međutim, nisam se predavao i vremenom sam naučio da se sam staram o sebi, mogu sam da se hranim, oblačim, a naučio sam i da vozim automobil, skijam igram košarku, plivam... . Naučio sam i da praštam, pa sam tako oprostio i svojim roditeljima", rekao je u izuzetno emotivnom govoru Kovačević.

On je naglasio da je naučio i da voli, da ima ljubav svog života sa kojom planira da osnuje porodicu i dobije decu kojoj će poklonitu svu ljubav, a da će mu to što je dobio stan i izašao iz podstanarskog statusa pomoći da to i ostvari.

Kovačević je javnosti u Novom Sadu poznat po tome što je i pored velikog fizičkog hendikepa izuzetno aktivan i drži motivacione govore za osobe sa invaliditetom za koje je i danas kazao da je spreman da im ličnim primerom pomogne.

Kovačević je rekao da se bavi računarima i da se od toga izdržava.

Stan koji mu je ustupljen na korišćenje površine je 27 kvadrata i nalazi se u Bulevaru Mihaila Pupina u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

14 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: