Srbija 0

17.05.2024.

10:49

DHL gradi distributivni centar na beogradskom aerodromu

Na aerodromu Nikola Tesla u planu je izgradnja terminala distributivnog centra avionskih pošiljki sa administrativno logističkom službom.

Izvor: eKapija/I.Ž.

DHL gradi distributivni centar na beogradskom aerodromu
Epa, KOCA SULEJMANOVIC

Podeli:

Kako piše Ekapija, to se vidi iz urbanističkog projekta za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio javnu prezentaciju.

Iako se kao investitor ovog projekta navodi preduzeće Jat Tehnika, koje je u vlasništvu grupacije Avia Prime, iz idejnog rešenja se može videti da je u pitanju distributuvni centar nemačke kompanije DHL, piše portal.

Kako je portal Zamaaero pisao, u septembru prošle godine, DHL je bio na sastancima u Beogradu sa Avia Prime, odnosno Jat Tehnikom. Prema nezvaničnim informacijama tema sastanaka bila je upravo prodaja parcele Jat Tehnike na aerodromu, gde bi DHL izgradio distributivni centar.

Parcela na kojoj je predviđena gradnja površine je 21.424 m2, a nalazi se između asfaltiranih internih saobraćajnica kompleksa aerodroma.

Projektom je planirana gradnja objekta za prihvatanje, razvrstavanje i isporuku pošiljki koje se prevoz avionskim saobraćajem, BRGP 10.176,12 m2. Predviđeno je da se objekat sastoji od hale za prijem, razvrstavanje i isporuku pošiljki, administrativnog dela i fingera sa treansportnim trakama.

U blizini glavnom objekta je predviđen i tehnički blok sa trafostanicom, dizel agregatom i prostorom za tehničke sadržaje i opremu.

U kompleksu je predviđen i parking sa oko 120 mesta.

Izgradnja objekta se može obavljati fazno, a kako se u projektu navodi, planirani broj zaposlenih do 2040. godine je 302, sa radom u tri smene.

Nosilac izrade urbanističkog projekta je Energoprojekt - urbanizam i arhitektura, a zahtev za potvrđivanje projekta podnelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Sektor za prostorno planiranje i urbanizam.

Javna prezentacija trajaće do 31. maja.

Inače, kako je ranije najavljeno, Pošta Srbije u partnerstvu sa nemačkim DHL-om planira da sagradi zajednički logistički centar na 24 hektara u Batajnici.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rekli "zbogom" ruskim tenkovima

Češka vlada odobrila je plan pridruživanja Nemačkoj u zajedničkoj kupovini do 77 tenkova Leopard 2A8 kako bi zamenila češko naoružanje iz sovjetskog doba, objavio je premijer Petr Fijala.

9:52

13.6.2024.

1 d

Podeli: