Lekari: U Gazi ubijeno 19 ljudi

U vojnoj akciji koju je Izrael danas pokrenuo protiv pokreta Hamasu u pojasu Gaze, prema palestinskim podacima, ubijeno je 19 ljudi.

Izvor: B92

Utorak, 08.07.2014.

23:36

Default images

Izraelska vojska je saopštila da je pokrenula veliku ofanzivu protiv Hamasa koji je na vlasti u pojasu Gaze da bi zauvek sprečila raketne napade Palestinaca na Izrael.

Palestinski lekari su saopštili da je najmanje 19 ljudi ubijeno.

Današnja ofanziva pokrenula je najžešće borbe Izraela i Palestinaca od osmodnevnih borbi u novembru 2012. godine.

Ekstremisti su na Izrael ispalili oko 160 raketa, među kojima su i dve presretnute nad Tel Avivom, dok je Izrael saopštio da je napao više od 150 lokacija širom pojasa Gaze.

U Jerusalimu se se večeras oglasile sirene upozorenja od vazdušne opasnosti zbog raketnog napada iz pojasa Gaze. Dve slabe detonacije čule su se u centru Jerusalima ubrzo posle sirena, mada nije jasno da li se čula ekslozija od raketa ili od projektila za presretanje raketnog napada. Zasad nema izveštaja o žrtvama ili šteti.

Raketnih napada je bilo više u poslednjih nekoliko nedelja zbog napetosti posle ubistva tri mlada Jevrejina, za šta je optužen Hamas, i ubistva iz osvete jednog palestinskog mladića koje su priznali jevrejski ekstremisti.

Izraelska vojska pozvala je danas 40.000 rezervista za slučaj da odluči da pokrene kopnenu ofanzivu u pojasu Gaze, prenose izraelski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: