Dačić s predstavnicom UN o saradnji

Ministar Ivica Dačić razgovarao je sa stalnom predstavnicom UN u Srbiji o pripremama donatorske konferencije u Briselu.

Izvor: B92

Subota, 05.07.2014.

14:52

Default images

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa Irenom Vojačkova-Solorano, stalnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Srbiji, o pripremama donatorske konferencije koja će se održati u Briselu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na sastanku je bilo reči i o učešću ministra Dačića na Forumu na visokom političkom nivou Ekonomsko-socijalnog saveta UN (EKOSOK), koji će se iduće sedmice održati u Njujorku.

Dačić je zahvalio na promptnoj i efikasnoj pomoći koju su UN pružile Srbiji nakon nedavnih poplava. Posebno je ukazao na značaj učešća i aktivnog doprinosa UN tokom predstojeće Donatorske konferencije i podvukao aktivnost i doprinos UN Tima na izradi izveštaja o proceni štete, koji se priprema u saradnji sa nadležnim ministarstvima, navedeno je u saopštenju.

Vojačkova-Solorano najavila je da će UN svojim prisustvom na donatorskoj konferenciji doprineti njenom univerzalnom karakteru, kao i što uspešnijoj realizaciji konkretnih donacija za najurgentnije potrebe stanovništva u Srbiji.

Obostrano je ocenjeno da Srbija, kao zemlja sa velikim istorijskim iskustvom na globalnom planu, svojim angažmanom u UN, a posebno članstvom u EKOSOK, može značajno da doprinese rešavanju ključnih pitanja savremenog sveta.

Dačić je zaključio da je svestrana saradnja sa UN od suštinskog značaja za Srbiju i njen razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: