Neredi uoči početka SP (FOTO)

Policija Sao Paula rasterala je demonstrante koji su protestovali protiv fudbalskog Mundijala, tako što je upotrebila suzavac, šok bombe i gumene metke.

Izvor: BBC, Tanjug

Četvrtak, 12.06.2014.

16:06

Default images

Protesti na kojima je policija intervenisala održani su na dan odigravanja prve utakmice šampionata svete na stadionu u Sao Pualu između Brazila i Hrvatske.

Na desetine demonstranata okuplo se u blizini stanice metroa noseći crveni transparent sa natpisom: "Ako nemamo nikakva prava, onda neće biti ni Mundijala".
(Beta/AP)
On su najavili da će doći što bliže Korintijans areni, stadionu na kojem će biti odigran prvi meč Mundijala, ali je policija upotrebom sile sprečila taj marš.
(Beta/AP)
Kako prenosi britanski BBC, protesti su planirani i u drugim brazilskim gradovima domaćinima Svetskog prvenstva.

Prezenter američkog CNN-a Aleks Tomas istovremeno je na Tviteru objavio da je producentkinja te mreže u Sao Paulu zadobila tešku povredu ruke izveštavajući sa nereda. Prošle godine je više od milion ljudi učestvovalo u protestima širom Brazila zahtevajući bolju javnu uslugu, istovremeno ukazujući na široku rasprostranjenost korupcije i visoke troškove organizacije Svetskog prvenstva.
(Beta/AP)
Od tada je organizovano i više manjih protesta protiv oranizacije najznačajnijeg fudbalskog takmičenja na planeti, a ti skupovi su često bili praćeni nasiljem.
(Beta/AP)
Prvenstvo sveta u Brazilu biće održano u 12 gradova i trajaće do 13. jula, a sva sportska dešavanja možete pratiti na našoj stranici BRAZIL 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: