Sirija: Glasanje završeno u ponoć

Glasanje na sirijskim predsedničkim izborima završeno je večeras u ponoć, po lokalnom vremenu, javlja AFP.

Izvor: B92

Utorak, 03.06.2014.

19:01

Default images

Prebrojavanje glasova počelo je odmah po završetku glasanja, a očekuje se da će rezultati biti objavljeni u četvrtak.

Prethodno je glasanje produženo je za pet sati, do ponoći po lokalnom vremenu, kako bi bilo omogućeno da više ljudi izađe na izbore.

Očekuje se da će predsednik Bašar al-Asad, koji se bori protiv trogodišnje pobune protiv njegove vlasti, odneti laku pobedu na izborima, prenosi Rojters.

Sirijsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 15,8 miliona Sirijaca pozvano da glasa, a otvoreno je 9.800 biračkih mesta.

Na predsedničkim izborima u ratom zahvaćenoj Siriji nema nikakve neizvesnosti u pogledu ishoda.

Ovo su praktično prvi izbori u zemlji u poslednjih 50 godina, na kojim Asad ima protivkandidate - Mahera Hadžara i Hasana al Nurija, čije su šanse nikakve, a čiju je kandidaturu faktički odobrila vlada.

Kad je Asad došao na vlast pre 14 godina, na referendumskom izjašnjavanju na kojem nije imao protivkandidata osvojio je 99 odsto glasova, izveštavali su sirijski državni mediji.

Sedam godina kasnije, pobedio je na sličan način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: