Rim:Predsedavanje u znaku ekonomije

Centralna tema italijanskog predsedavanja EU, koje počinje 1. jula, biće "rast i zapošljavanje', rekao je italijanski ministar ekonomije Pjer Karlo Padoan.

Izvor: B92

Utorak, 03.06.2014.

22:34

Default images

Ministar je rekao da želi da otpočne debatu o rastu koja će biti ozbiljna i otvorena i što manje ideološka i izrazio nadu da će konačno prestati sa "lažnom debatom" o tome da li treba ili ne sprovoditi mere štednje.

"Takva debata nas ne vodi nikuda", rekao je on na konferenciji za štampu u Rimu.

On je rekao da velika kriza koja je zahvatila celu planetu 2007. još nije prevaziđena i ponovio stav da politika koju je EU od tad sprovodila nije uključivala aspekte koji se odnose na rast i zapošljavanje.

Padoan koji je bivši glavni ekonomista Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), rekao je da da EU treba ozbiljno da se pozabavi privrednim rastom.

"Ili ćemo nastaviti da životarimo u krizi ili ćemo snažno ubrzati rast. Razlika između ta dva scenarija leži u ekonomskoj politici", rekao je on.

Italija će se tokom svog šestomesečnog predsedavanja koncentrisati na tri velike teme - prioritet unutrašnjem tržištu, sprovođenje strukturalnih reformi i finansiranje rasta.

Padoan se pridružio vladi italijanskog premijera Matea Rencija 22. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: